In-app search: nieuwe trend of storm in een glas water?

Steeds vaker worden zoekmachines buiten de traditionele zoekmachines, Google, Bing en Yahoo gebruikt. Facebook, YouTube, Pinterest en Yelp zijn zomaar wat apps die steeds meer gebruikt worden om te zoeken naar content.  Het toenemende gebruik van mobiel draagt daar alleen maar aan bij. Ter vergelijking: inmiddels behandelt Facebook 1,5 miljard zoekopdrachten per jaar, tegenover 3,5 miljard zoekopdrachten in Google. En dat terwijl Google alom gezien wordt als dé zoekmachine. Deze toenemende diversiteit in het gebruik van zoekmachines kan er wel eens voor zorgen dat SEO er anders uit gaat zien in de toekomst.

In-app SEO

In-app search Een app als Yelp biedt tientallen, zo niet honderden resultaten wanneer gezocht wordt op pizzeria's in een bepaalde plaats. Deze resultaten worden momenteel voornamelijk gerangschikt op basis van waardering: hoe meer en hoe hoger je beoordeling, hoe hoger je positie in de zoekresultaten. Lang niet altijd levert dat je als gebruiker de meest relevante resultaten op. Bedrijven zoals Yelp zijn daarom zoekende naar een manier om de meest relevante resultaten te tonen aan hun gebruikers. En juist daarom zou er wel eens nieuw SEO tijdperk aan kunnen breken, en wel het tijdperk van in-app SEO.

Benieuwd naar het volledige artikel? Lees dan verder over in-app search op Frankwatching.com.

Deel deze blog!

Geïnspireerd geraakt?

Geïnspireerd geraakt?

Spar vrijblijvend met een internetmarketing adviseur of specialist. 
We delen onze expertise graag met je!

Spar met ons verder!

Klanten over ons

Emiel Koops van Pokon

Adwise kenmerkt zich door haar prettige manier van samenwerken in combinatie met het leveren van uitstekende kwaliteit en expertise

Emiel Koops
Pokon
Review van Pokon over Pokon

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL