Must do: het instellen van domeinverificatie op Facebook

Facebook heeft recent aangekondigd dat het vanaf het eerste kwartaal van 2018 niet meer mogelijk is de teksten en afbeelding in je linkshare te bewerken tenzij je een site verificatie doorloopt. Benieuwd hoe je deze verificatie doorloopt? Wij nemen je in dit artikel stap voor stap mee in dit proces.

Waarom domeinverificatie?

Facebook wil voorkomen dat pagina’s links zodanig aanpassen en aantrekkelijk maken zodat de lezer deze gaat bekijken (ook wel clickbait genoemd). Om deze reden maken zij het bewerken van de linkshare vanaf Q1 in 2018 niet meer standaard mogelijk.

Door middel van domeinverificatie is het eigendom van je domein te claimen in de Business Manager van Facebook. Hierin beheer je de bewerkingsrechten om zo misbruik van het domein te voorkomen en anderen te weerhouden van het verspreiden van verkeerde informatie.

Domeinverificatie implementeren

Voeg allereerst het domein toe in de Business Manager. Let op: zonder het gebruik van Facebook Business Manager is domeinverificatie niét mogelijk!

Ga via de Business Manager naar Bedrijfsinstellingen > Personen en middelen > Domeinen.

Het instellen van domein verificatie in Facebook

Er zijn twee manieren om je domein te verifiëren. Verificatie door middel van een DNS-verificatie of een HTML-bestand. Om domeinverificatie te implementeren dien je voor één methode te kiezen.

Manier 1 : DNS-verificatie

Voeg een TXT record toe aan je domein om duidelijk te maken dat je de eigenaar van het domein bent. De meeste domeinproviders staan dit toe.

Het instellen van domein verificatie in Facebook

1. Login bij je domeinprovider en ga naar het DNS-recordgedeelte van je domeinhost.
2. In de DNS-record dien je het TXT-item toe te voegen.
3. Voeg ‘@’ toe in het veld ‘Host’ (Als je domein dit vereist).
4. Wanneer de wijzigingen zijn doorgevoerd klik je op ‘verify’.

Wanneer je geen toegang hebt tot je domein neem dan contact op met je domeinprovider of webbouwer.

Manier 2: HTML-bestand

Upload een HTML-bestand naar je website. Hiervoor heb je beheerderstoegang tot de hoofdmap van je website nodig. Hiermee wordt je domein onmiddellijk geverifieerd.

Het instellen van domein verificatie in Facebook

1. Download het HTML-bestand.
2. Upload het bestand naar de ‘root-directory’ van je site.
3. Klik vervolgens op ‘verify’.

Als dit gedaan is moet je de geverifieerde websites en de Facebook pagina’s aan elkaar koppelen. Dit doe je via Domeinen > Pagina’s toewijzen. Selecteer hier de pagina’s die je aan het domein wilt toevoegen en klik op opslaan.

Domeinverificatie

Als je domein geverifieerd is en toegewezen is aan je account is het weer mogelijk om de teksten in je linkshare aan te passen. Naast de tekst is het ook mogelijk om de afbeeldingen en titels aan te passen zoals in de onderstaande afbeelding.

Het instellen van domein verificatie in Facebook

Let wel op: als anderen een pagina of blog van je website willen delen, kan het voorbeeld niet aangepast worden. Hiervoor zal je de Open Graph tags goed moeten instellen op je website.

Hulp nodig bij je domeinverificatie via Facebook?

Wil je ervoor zorgen dat je de titel én omschrijving kan blijven aanpassen binnen Facebook? Zorg er dan voor dat je dit verificatieproces zo snel mogelijk doorloopt. Ben je te laat en pas je het niet voor het einde van Q1 aan? Dan zul je je linkshares niet meer kunnen aanpassen. Hulp nodig bij je domeinverificatie? Neem hiervoor contact met ons op.

Deel deze blog!

Hulp nodig bij je domein verificatie via Facebook?

Hulp nodig bij je domein verificatie via Facebook?

Wij helpen je graag bij het instellen! Neem hiervoor contact met ons op. 

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Kim Otte van Leadax

Adwise heeft ons bewezen dat online marketing ook binnen een van oorsprong behouden markt succesvol kan zijn en waarbij offline en online kanalen effectief samenkomen en elkaar versterken

Kim Otte
Leadax
Review van Leadax over Leadax

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL