Google Places wordt Google+ Local

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Google Places maakt plaats voor Google+ Local. Google+ Local is een functie binnen Google+ waar gezocht kan worden naar lokale bedrijven. Voor veel bedrijven is het belangrijk dat zij ook lokaal goed worden gevonden en hebben hierom een Google Places account aangemaakt. Google heeft de Google Places accounts gentegreerd in Google+ Local en voor bedrijven is het belangrijk om deze Google+ Local pagina te claimen en op een professionele manier in te richten.

Belang van Google+ Local

Google+ Local paginas worden gendexeerd door Google en dat houdt indat deze paginas in de zoekresultaten van Google worden vertoont. Voor ondernemingen die lokaal actief zijn kan dit resulteren in een verhoogde zichtbaarheid in de zoekresultaten in Google. Bij deze zoekresultaten worden tevens het aantal Zagat recensies weergegeven. Deze recensies worden door Google+ gebruikers geschreven op de Google+ Local pagina, waarbij er op verschillende categorien kan worden aangegeven hoe het bedrijf scoort (bijvoorbeeld kwaliteit, uitstraling en service). Hoe meer recensies er zijn geschreven en hoe hoger de gegeven scores zijn, hoe groter de kans is om hoger in de zoekresultaten te verschijnen.

Google+ Local inrichten

Google+ gebruikers kunnen in Google+ Local zoeken naar bedrijven in de buurt en kunnen vanuit deze pagina doorklikken naar jouw website of Google+ pagina. Voordat er een Google+ Local pagina voor het bedrijf kan worden ingericht, moet er eerst een persoonlijk Google+ account worden aangemaakt. Zodra deze is aangemaakt ga je naar de functie lokaal in Google+ . Zoek hier naar jouw bedrijf en claim de pagina door aan te geven dat jij de desbetreffende pagina wil beheren. Het is ook mogelijk om in te loggenop jouw Google Places vermelding waarna je de melding ontvangt om over te stappen naar Google+ Local. Door de stappen te volgen die Google aangeeft kan jouw account worden gepgrade naar Google+ Local. Alsje nog niet vindbaar bent in Google+ Local, moet er eerst een Google Places account voor het bedrijf worden aangemaakt. Deze Google Places account wordt gentegreerd in Google+ Local, waarna jouw bedrijf ook te vinden is in Google+ Local. Zodra jouw bedrijf te vinden is in Google+ Local, moet hier nog wel even worden aangegeven dat jij de Google+ Local pagina wilbeheren.

Op de Google+ Local pagina is er ruimte voor een duidelijke beschrijving van het bedrijf en er kunnen bedrijfsfotos en videos worden geplaatst. Daarnaast kunnen bezoekers hier reviews en beoordelingen van andere mensen bekijken. Google Places kende een limiet in het aantal tekens in de bedrijfsbeschrijving. Op Google+ Local is het mogelijk om veel meer informatie te plaatsen, maak daarom ook gebruik van deze ruimte. Zorg ervoor dat debedrijfsbeschrijving volledig is en dat er in de paginabeschrijving woorden (keywords) zijn verwerkt waar jij graag op gevonden wil worden. Plaats tevens in deze beschrijving de link naar jouw website.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Of wilt u graag ondersteuning bij de inrichting van het Google+ Local account? Neem dan geheel vrijblijvendcontactmet ons op. Onzespecialisten staan u graag te woord!