Google komt met api voor recruitment

Niet alleen Facebook stort zich op de arbeidsmarkt, ook Google komt recruiters tegemoet en heeft onlangs aangekondigd een API aan te gaan bieden waarmee het voor organisaties makkelijker wordt gemaakt om kandidaten te werven voor de openstaande vacatures. Er wordt gebruik gemaakt van ‘machine learning’ technieken waardoor de API bijvoorbeeld begrijpt hoe functietitels zich verhouden tot vaardigheden. De API, ook wel de cloud jobs API genoemd, komt voort uit een recent opgerichte werkgroep binnen Google bestaande uit tal van machine learning experts.

Volgens het gepubliceerde blogbericht van Google is de API interessant voor zowel jobboards als werkenbij websites en leveranciers van een ATS. Het integreren van de API, waardoor organisaties werkzoekenden onder andere sneller passende vacatures kunnen laten vinden en tegelijkertijd daarmee een betere ‘candidate experiënce’ bieden, zou nu nog de nodige tijd in beslag nemen, maar zal op termijn steeds eenvoudiger en sneller kunnen worden gerealiseerd.  Met deze API gaat Google naar eigen zeggen de strijd aan met specialisten als Indeed en Hired.

Wij gaan de komende tijd de mogelijkheden m.b.t. de Cloud Jobs API verder onderzoeken en testen zodat onze relaties uiteindelijk maximaal kunnen profiteren van de mogelijkheden!

Deel deze blog!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de nieuwe API van Google?

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de nieuwe API van Google?

Neem dan contact met mij op voor een kennismakingsgesprek.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Klanten over ons

Rene van Essen van SBM Bouw- en vastgoedmanagers

Net als in onze filosofie bekijkt Adwise het door de ogen van de eindgebruiker

Rene van Essen
SBM Bouw- en vastgoedmanagers
Review van SBM Bouw- en vastgoedmanagers over SBM Bouw- en vastgoedmanagers

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL