Challenge us
menu

Google komt met api voor recruitment

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Niet alleen Facebook stort zich op de arbeidsmarkt, ook Google komt recruiters tegemoet en heeft onlangs aangekondigd een API aan te gaan bieden waarmee het voor organisaties makkelijker wordt gemaakt om kandidaten te werven voor de openstaande vacatures. Er wordt gebruik gemaakt van machine learning technieken waardoor de API bijvoorbeeld begrijpt hoe functietitels zich verhouden tot vaardigheden. De API, ook wel de cloud jobs API genoemd, komt voort uit een recent opgerichte werkgroep binnen Google bestaande uit tal van machine learning experts.

Volgens het gepubliceerde blogbericht van Google is de API interessant voor zowel jobboards als werkenbij websites en leveranciers van een ATS. Het integreren van de API, waardoor organisaties werkzoekenden onder andere sneller passende vacatures kunnen laten vinden en tegelijkertijd daarmee een betere candidate experince bieden, zou nu nog de nodige tijd in beslag nemen, maar zal op termijn steeds eenvoudiger en sneller kunnen worden gerealiseerd. Met deze API gaat Google naar eigen zeggen de strijd aan met specialisten als Indeed en Hired.

Wij gaan de komende tijd de mogelijkheden m.b.t. de Cloud Jobs API verder onderzoeken en testen zodat onze relaties uiteindelijk maximaal kunnen profiteren van de mogelijkheden!

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24