Challenge us
menu

Google's Keywordplanner beperkt beschikbaar voor AdWords accounts met weinig budget

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Met de Keywordplanner van Google krijg je goed inzicht in de zoekvolumes van keywords of keywordgroepen. Tot voor kort, want in in een onlangs uitgerolde update van Google is het voor AdWords accounts met weinig budget een stuk lastiger geworden om hier goed inzicht in te krijgen. In deze accounts zie je enkel een globale inschatting (in de vorm van ranges) van het aantal zoekopdrachten. Deze ranges lopen behoorlijk uiteen, bijvoorbeeld van 100 tot 1.000. Hierdoor krijg je geen duidelijk beeld van het aantal zoekopdrachten.

In een test hebben we diverse zoekwoorden vergeleken tussen een account zonder uitgaven en een account mt budget. De verschillen zijn behoorlijk en in de onderstaande voorbeelden duidelijk waarneembaar. Ook is het opvallend om te zien dat bij een keyword als "verhuizen Nederland" de range 100 - 1.000 gegeven wordt, terwijl het andere account 90 weer geeft. Daarnaast zien we ook een verschil in de concurrentie en het voorgestelde bod van Google.

keywordplanner Google

Zoals eerder benoemd geeft Google de zoekvolumes weer in ranges. De range waarin je de zoekvolumes krijgt te zien:

  • 0
  • 1100
  • 1001K
  • 1K10K
  • 10K100K
  • 100K1M
  • 1M+

Wanneer krijg ik alle data te zien?
Accounts dieeen laag budget hebben ofwaar geen actieve AdWords campagne is ingesteld krijgen dus niet de volledige data te zien. Wat een "laag budget" is, is op dit moment nog niet bekend. Het koppelen van de keywordplanner aan een active campagne is dus de oplossing voor dit probleem. Daarnaast is het goed om te weten dat de update nog niet volledig is uitgerold door Google. Het kan dus voorkomen dat je nu nog wel alle data ziet. Wil je meer informatie of inzicht? Neem dan contactmet ons op.

Geschreven door: Okke Heusinkveld

#1 Fullservice Digital Agency 2021