Google's Keywordplanner beperkt beschikbaar voor AdWords accounts met weinig budget

Met de Keywordplanner van Google krijg je goed inzicht in de zoekvolumes van keywords of keywordgroepen. Tot voor kort, want in in een onlangs uitgerolde update van Google is het voor AdWords accounts met weinig budget een stuk lastiger geworden om hier goed inzicht in te krijgen. In deze accounts zie je enkel een globale inschatting (in de vorm van ranges) van het aantal zoekopdrachten. Deze ranges lopen behoorlijk uiteen, bijvoorbeeld van 100 tot 1.000. Hierdoor krijg je geen duidelijk beeld van het aantal zoekopdrachten.

In een test hebben we diverse zoekwoorden vergeleken tussen een account zonder uitgaven en een account mét budget. De verschillen zijn behoorlijk en in de onderstaande voorbeelden duidelijk waarneembaar. Ook is het opvallend om te zien dat bij een keyword als "verhuizen Nederland" de range 100 - 1.000 gegeven wordt, terwijl het andere account 90 weer geeft. Daarnaast zien we ook een verschil in de concurrentie en het voorgestelde bod van Google. 

keywordplanner Google

Zoals eerder benoemd geeft Google de zoekvolumes weer in ranges. De range waarin je de zoekvolumes krijgt te zien:

  • 0
  • 1–100
  • 100–1K
  • 1K–10K
  • 10K–100K
  • 100K–1M
  • 1M+

Wanneer krijg ik alle data te zien?
Accounts die een laag budget hebben of waar geen actieve AdWords campagne is ingesteld krijgen dus niet de volledige data te zien. Wat een "laag budget" is, is op dit moment nog niet bekend. Het koppelen van de keywordplanner aan een active campagne is dus de oplossing voor dit probleem. Daarnaast is het goed om te weten dat de update nog niet volledig is uitgerold door Google. Het kan dus voorkomen dat je nu nog wel alle data ziet. Wil je meer informatie of inzicht? Neem dan contact met ons op.

Geschreven door: Okke Heusinkveld

Deel deze blog!

Wil je direct contact om meer inzicht te krijgen in zoekvolumes?

Wil je direct contact om meer inzicht te krijgen in zoekvolumes?

Neem dan contact met mij op voor een kennismakingsgesprek. 

Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Klanten over ons

Marcel Heijboer van Atkins

Met deze case is slim ingespeeld op intrinsieke behoeftes en stimuleren wij onze trouwe volgers op een natuurlijke manier om over te gaan tot een product aankoop. Zowel online als offline in onze webshop.

Marcel Heijboer
Atkins
Review van Atkins over Atkins

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL