Google goes social met de +1 button

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Gisteravond heeft Google het lang verwachte sociaal maken van de zoekresultaten werkelijkheid gemaakt. De Google plus one button is gentroduceerd. Resultaten uit Twitter, Flickr en andere sites waren al langer te zien in de zoekresultaten, maar nu gaat het een stap verder. De +1 knop kan worden gebruikt om een website of zelfs een Ads (voorheen Google Adwords) advertentie aan te bevelen aan je vrienden uit Gmail of Twitter.

Wat verandert er voor de gebruiker?

Wanneer je als ingelogde gebruiker een zoekresultaat van Google ziet en deze relevant vindt dan kun je de +1 knop aanklikken. Hierdoor wordt je naam aan het zoekresultaat gehangen. Wanneer vrienden een zoekopdracht doen zien ze dat jij het resultaat hebt aanbevolen via +1.

Google social

Eigenaren van websites kunnen statistieken van +1 terug zien in webmastertools. Op dit moment is het alleen mogelijk +1 te gebruiken op Google zelf. Een +1 knop is nog niet op een website te gebruiken. Dit is wel het geval bij de like knop van Facebook. Volgens Google gaat deze functionaliteit nog wel komen. Google gaat de +1 resultaten op dit moment nog niet gebruiken voor het beinvloeden van posities in de zoekmachine, maar sluit dit niet uit voor de toekomst.

Nu al proberen?

Zoals bij veel veranderingen binnen Google wordt ook de +1 knop uitgerold over de verschillende landen. Het begint bij Google.com. Vervolgens wordt het uitgerold over andere landen. Google zegt dat het met +1 niet de intentie heeft een eigen sociaal netwerk te beginnen. De reden om +1 te introduceren heeft alleen te maken met het creren van relevantere zoekresultaten.

Google social


Bron: The official Google Blog