Google AdWords afbeelding extensies nu in bèta

Gisteren heeft Google de officiële bèta versie voor afbeelding extensies in AdWords aangekondigd, welke op dit moment alleen beschikbaar is in het  Engels. Deze extensies zorgen ervoor dat AdWords adverteerders relevante afbeeldingen kunnen tonen bij tekstadvertenties. Google zal zeker nog verder gaan experimenteren met de visuele weergave, maar hieronder is alvast een voorbeeld:

Google AdWords afbeelding extensie

Met deze extensies kunnen de advertenties visueler worden met foto’s welke relevant zijn aan de tekstadvertentie. Hierbij ligt ook de potentie om beter de aandacht te trekken van (potentiële) klanten, de advertentie valt door de afbeeldingen namelijk meer op.

Google stelt dat één op de zes zoekopdrachten in Google resultaten levert met visuele content. Tot nu toe waren productadvertenties de enige manier om afbeeldingen op te nemen in AdWords-advertenties. Deze nieuwe extensie zorgt voor een veel breder scala aan opties voor adverteerders.

Adverteerders kunnen afbeeldingen kiezen die ze willen opnemen in tekstadvertenties, welke vervolgens moeten worden beoordeeld. Het is vanzelfsprekend, maar je moet de rechten van de foto’s hebben wanneer je deze indient.

Op dit moment is deze bèta versie wereldwijd beschikbaar, echter alleen in het Engels.  Het is nog niet zeker wanneer deze extensie beschikbaar zal zijn in Nederlands. Net zoals bij andere updates van Google zal dit waarschijnlijk nog enkele maanden duren.

Ben je geïnteresseerd in AdWords adverteren of heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.

Deel deze blog!

Geïnspireerd geraakt?

Geïnspireerd geraakt?

Spar vrijblijvend met een internetmarketing adviseur of specialist. 
We delen onze expertise graag met je!

Spar met ons verder!

Klanten over ons

Marcel Heijboer van Atkins

This case is smartly tackled on intrinsic needs, for which we promote our faithful followers in a natural way to convert towards a product purchase – both online as well as offline in our store.

Marcel Heijboer
Atkins
Review van Atkins over Atkins

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL