Google +1 button installeren op je website

Vanaf 1 juni is het mogelijk de Google +1 button toe te voegen aan je website. Ondanks dat dit buiten de VS nog geen waarde toekent aan je website is het misschien leuk om alvast te plaatsen.

Het installeren van de Google +1 button is eenvoudig. Allereert ga je naar de website van Google om een +1 button te maken. Daar genereer je de scripts ten behoeve van je website. Vervolgens plaats je een algemeen stukje javascript in het <head> of <body> gedeelte van je website. Daarna hoef je alleen nog maar de button zelf te plaatsen door het andere stukje script te plaatsen op de plek waar de button moet komen te staan.

+1 button meetbaar in Google Analytics

Door middel van de event tracker in Google Analytics is de Google +1 button gemakkelijk meetbaar te maken. Hiervoor kun je op de website van Google, om een +1 button te maken, kiezen voor "Advanced options". Vervolgens kun je bij "JS Callback function" "plusone_button" invullen. Hierdoor wijzigt het script van de button, welke je vervolgens kan plaatsen op de plek waar de button moet komen te staan. Last but not least plaats je onder het algemene script van de +1 button een extra stukje javascript, namelijk:

<script type="text/javascript">
   function plusone_button( obj ) {
      _gaq.push(['_trackEvent','plusone',obj.state]);
   }
</script> 

Voor vragen of hulp, bel ons op 0546-807480.

Deel deze blog!

Geïnspireerd geraakt?

Geïnspireerd geraakt?

Spar vrijblijvend met een internetmarketing adviseur of specialist. 
We delen onze expertise graag met je!

Spar met ons verder!

Klanten over ons

Marcel Heijboer van Atkins

Met deze case is slim ingespeeld op intrinsieke behoeftes en stimuleren wij onze trouwe volgers op een natuurlijke manier om over te gaan tot een product aankoop. Zowel online als offline in onze webshop.

Marcel Heijboer
Atkins
Review van Atkins over Atkins

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL