Facebook voegt Authorship toe

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Het grootste social media platform van Nederland heeft het Authorship ontwikkeld voor journalisten en publishers. Zij kunnen namelijk door middel van het Authorship beter in contact komen en relaties opbouwen met hun publiek. Wij, bedrijven die regelmatig bloggen en bloggers, kunnen van deze nieuwe feature profiteren.

Wat is Facebook Authorship?

Zodra Facebook Authorship is toegevoegd aan je website, kun je jouw blogs delen met daaronder jouw Facebook bedrijfspagina of persoonlijke Facebookprofiel vermeld als auteur. Maar dit is niet alles. Het Authorship maakt het ook mogelijk direct door te klikken naar de betreffende pagina en zelfs het persoonlijke profiel te kunnen volgen. Op deze manier blijft de volger op de hoogte van jouw toekomstige updates. En als jouw blog wordt gedeeld, blijft jouw profiel erbij vermeld.

Wat voegt het Authorship toe?

Voor bedrijven die regelmatig bloggen en bloggers is dit een perfecte manier om de naamsbekendheid te vergroten. Omdat jouw pagina wordt vermeld bij de blog die jij deelt op Facebook, kan iedereen zien wie de auteur is van de gedeelde content. Als je dit regelmatig doet, is dit goed voor de toonaangevendheid van je bedrijf en/of voor jou als persoon.

Wil je weten hoe Facebook Authorship is in te stellen of welk profiel je nou precies moet gebruiken? Bekijk dan de blog van onze Social media Specialist op Marketingfacts of luister de Podcast van Frankwatching waar Alice vertelt over het Authorship.