Facebook start bredere uitrol Graph Search

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Afgelopen januari lanceerde Facebook de btaversie van de Graph Search en tot nu toe konden enkel Facebook-gebruikers die zich hadden aangemeld voor de btatest gebruik maken van deze functionaliteit. Na zes maanden testen is Facebook begonnen met de bredere uitrol van Graph Search en is op dit moment beschikbaar voor gebruikers die hun taalinstelling op Amerikaans Engels hebben staan. Het is nog onduidelijk wanneer Facebook-gebruikers buiten de Verenigde Staten gebruik kunnen maken van deze functionaliteit.

Wat zijn de mogelijkheden van deze Graph Search?

Met Graph Search is het mogelijk voor Facebook-gebruikers om beter en uitgebreider te zoeken binnen Facebook. Onder andere kan er via de Graph search op fotos, locaties en Facebook-gebruikers worden gezocht. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te zoeken op muziek die vrienden leuk vinden, restaurants die vrienden hebben bezocht, of plaatsen die familieleden of vrienden hebben bezocht.

Voorbeeld zoekactie Facebook Graph Search


Met de huidige zoekfunctie is het vrijwel niet mogelijk om een specifieke foto te vinden en erg lastig om een plaats te vinden. Met Graph Search worden onder andere mensen, fotos, restaurants, films en plaatsen die geliked of gedeeld zijn door vrienden doorzoekbaar. Ook zullen statusupdates en reacties doorzoekbaar worden gemaakt. Facebook is op dit moment bezig met het ontwikkelen van deze zoekmogelijkheden. Ook een mobiele versie van de Graph Search is nog in ontwikkeling.

Zoekresultaten zijn afgestemd op jou

De resultaten van het zoeken in deze Graph Search zijn helemaal afgestemd op jou, net zoals het nieuwsoverzicht welke ook helemaal uniek is. Zo krijg je bij de zoekopdrachten enkel fotos, plaatsen, restaurants etc. te zien van vrienden die dit met jou hebben gedeeld. Ook openbare fotos, plaatsen en restaurants worden bij deze zoekopdracht getoond.

Privacy

Het doel van de Graph Search is om het eenvoudiger te maken voor Facebook-gebruikers om dingen te vinden op Facebook. Hierdoor wordt alle gedeelde informatie erg inzichtelijk gemaakt. Zodra de functionaliteit beschikbaar is voor Facebook-gebruikers krijgen deze gebruikers een waarschuwing door middel van een kleine pop-up over de privacy instellingen. Op basis van deze privacy instellingen wordt bepaald wat Facebook-gebruikers van jou kunnen zien tijdens het zoeken. Wie jouw inhoud kan zoeken is afhankelijk van het publiek dat je zelf kiest. Zo kan je ervoor kiezen dat alleen jijzelf de inhoud in de zoekacties kan zien, dat alleen vrienden de inhoud zien in zoekresultaten of dat iedereen die de inhoud zoekt het kan vinden.

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan geheel vrijblijvendcontactmet ons op. Onzespecialisten staan je graag te woord!