Facebook Locaties: de oplossing voor meerdere vestigingen, filialen of winkels

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Voor bedrijven met meerdere locaties kan het beheren van sociale media tijdrovend zijn. Gelukkig maakt Facebook het je een stuk gemakkelijker om meerdere locatiepagina's te beheren. Met Facebook Locaties worden jouw locaties overzichtelijk weergegeven op een kaart die vanuit een speciaal tabblad op je Facebookpagina te benaderen is. En misschien nog wel belangrijker; de optie maakt het voor paginabeheerders overzichtelijker en gemakkelijker om voor verschillende locatiepagina's content te beheren. In deze blog vertel ik je meer over Facebook Locaties en laat ik je ook zien hoe je dit zelf inricht!

Is Facebook Locaties iets voor mijn bedrijf?

Facebook introduceerde een paar jaar geleden de Locations optie om meerdere locaties toe te kunnen voegen aan je Facebookpagina, om zo lokale winkels, vestigingen of filialen effectiever te promoten. Naarmate lokale marketing populairder werd heeft Facebook deze functie toegankelijker gemaakt, zowel voor klanten als ook voor de ondernemers die een nieuw en lokaal publiek willen bereiken.

Facebook Locations

Heb jij dus net als onze klant Mise en Place een bedrijf met meerdere locaties en wil je al jouw locaties overzichtelijk op een kaart op de Facebookpagina van je bedrijf laten zien? Dan is Facebook Locaties een welkome aanvulling voor jouw bedrijf! Er zijn een aantal redenen waarom je voor Facebook Locaties kiest. Je wilt:

  • dat (potentiële) klanten locaties van jouw bedrijf kunnen vinden en beoordelen, los van je hoofdpagina
  • winkelbezoeken volgen
  • locatiespecifieke inhoud aanbieden
  • vanuit de pagina voor elke locatie apart adverteren
  • een consistente branding.

Daarnaast krijgen dankzij Facebook Locaties beheerders gemakkelijker toegang tot alle onderliggende paginas, waardoor meerdere logins verleden tijd zijn en het tijdrovende proces van meerdere paginas beheren gemakkelijker wordt. Plus, naast locatiespecifieke inhoud aanbieden bestaat er nu ook een automatische doorplaatsing van de hoofdpagina op de locatiepagina's. En dat is erg handig als je geen tijd hebt om voor iedere locatie content te creren!

Facebook locaties

How-to: zelf Facebook Locaties instellen

Dat klinkt goed, toch? Tijd om het in te stellen! Volg onderstaande stappen om Facebook Locations in te richten. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op!

  1. Eerst moet je ervoor zorgen dat je beheerder- of bewerkingsrechten hebt voor je Facebookpagina. Alleen beheerders en editors kunnen grote wijzigingen in je pagina aanbrengen (je kunt dit controleren in Instellingen> Paginarollen). Zodra je een beheerder bent, kun je beginnen met het toevoegen van locaties.
  2. Verwijder elk adres in de instellingen van je pagina.
  3. Ga in de Facebook Business Manager naar Activa> Bedrijfslocaties. Klik op Aan de slag.
  4. Hier kun je handmatig elke locatie toevoegen (Facebook beveelt dit aan als je 10 of minder locaties hebt) of upload de locaties met behulp van de CSV-sjabloon van Facebook. Je kunt ook bestaande pagina's migreren als je voor elke locatie al afzonderlijke Facebookpagina's hebt gemaakt.
  5. Facebook Locaties is ingericht! Je kunt nu per locatie de gegevens aanvullen of aanpassen. Vanaf dit overzicht met bedrijfslocaties kun je ook eenvoudig al je gekoppelde locatiepagina's beheren.

Facebook Locatie

Dus, moet ik met Facebook Locaties beginnen?

Facebook Locaties is een nuttige aanvulling om het proces van meerdere Facebook locatiepagina's beheren te vergemakkelijken. Let wel goed op bij het instellen van Facebook Locaties. Bovenstaande beschreven stappen zijn geen garantie tot succes, je moet namelijk goed opletten! Het kan zijn dat je in het proces bijvoorbeeld de huidige Facebook beoordelingen van je bedrijf verliest. Ook schijnt niet in iedere Business Manager de mogelijkheid tot het activeren van Facebook Locations beschikbaar te zijn. Wil je zeker weten dat je Facebook Locations op de juiste manier aanpakt? Neem dan contact met ons op!