Facebook introduceert auto-play-video's op mobiele apparaten

Facebook is gestart met de internationale uitrol van auto-play-video’s op mobiele apparaten. Wanneer je als Facebook-gebruiker nu een video op het nieuwsoverzicht tegenkomt, zal deze direct en zonder geluid worden afgespeeld. De video’s met de click-to-play-functie, zoals we kennen van YouTube, worden op dit moment nog niet vaak bekeken op Facebook en met behulp van de auto-play-functie wil Facebook hier verandering in brengen.

Op dit moment spelen alleen video’s die worden geplaatst door personen, muzikanten en bands automatisch af. Facebook stelt wel dat ze bezig zijn met het kijken naar mogelijkheden voor marketers en adverteerders om ook gebruik te maken van deze auto-play-functionaliteit. Naar alle waarschijnlijkheid is deze functie dan ook binnenkort beschikbaar voor marketers en adverteerders.

Van click-to-play naar auto-play

Iedere op Facebook geüploade video werd tot nu toe op dezelfde manier weergegeven in het nieuwsoverzicht zoals we gewend zijn van YouTube: met de click-to-play-functie. Facebook-gebruikers moesten dus eerst klikken op de video, voordat de video geladen en getoond werd. Met de auto-play-functionaliteit komt hier verandering in. Wanneer je nu een video tegenkomt in het nieuwsoverzicht zal deze automatisch en zonder geluid gaan afspelen.  Let wel dat deze nieuwe functionaliteit alleen werkt voor video’s die direct op Facebook worden geüpload of worden gedeeld op Facebook via Instagram.

Zorgen voor meer interactie op de video’s

Het stoppen om te scrollen, het openen van de videospeler, het wachten op het laden van de video en het bekijken van de video lijkt misschien niet veel moeite, maar voor veel Facebook-gebruikers kost het toch teveel tijd en inspanning. Hierdoor kiezen veel Facebook gebruikers ervoor om de video niet af te spelen. En wanneer mensen geen video’s bekijken, krijgen deze video’s geen vind-ik-leuks en reacties, welke er juist voor zorgen dat de vrienden worden aangemoedigd om ook video’s te gaan uploaden. Om ervoor te zorgen dat de video’s vaker bekeken zullen worden komt Facebook met auto-play-video’s.

Internationale uitrol van de auto-play-video’s

Facebook heeft bevestigd dat deze nieuwe functie op dit moment internationaal wordt uitgerold naar iOS en Android gebruikers. Wanneer je nog niet de beschikking hebt over deze functionaliteit zal dit één dezer dagen ook op jouw mobiele apparaat beschikbaar zijn. Wanneer de auto-play- video’s beschikbaar zullen zijn voor de desktopversie van Facebook is nog onduidelijk.

Auto-play-video’s alleen afspelen met een Wi-Fi verbinding

Facebook heeft het mogelijk gemaakt om in te stellen dat de video’s alleen automatisch af worden gespeeld wanneer jouw mobiele apparaat verbonden is met een Wi-Fi netwerk. Om dit in te stellen ga je naar de Facebook instellingen op je telefoon of tablet waarna je de optie “Video’s alleen automatisch afspelen met Wi-Fi” selecteert.

Auto-play-video’s zorgen voor meer kijkers

Geüploade video’s en video’s gedeeld via Instagram hebben door deze nieuwe functie een groot voordeel. De video’s worden automatisch afgespeeld, waardoor je als Facebook-gebruiker niet hoeft na te denken of je de video wilt laden en afspelen of niet.  Als Facebook-gebruiker kan je nu zonder wachttijd de video bekijken, waardoor mensen veel sneller geneigd zijn om de video even te bekijken. Wanneer je scrollt door het nieuwsoverzicht en een auto-play-video tegenkomt die jou aanspreekt en interessant of juist leuk lijkt kan je op de video klikken waardoor er geluid zal worden afgespeeld. Ook zal de video full-screen worden getoond. Wanneer je de video niet interessant lijkt kan je gewoon door scrollen, zonder problemen of hinder te ondervinden van de auto-play-video’s.

Video-advertenties die automatisch afspelen

Op dit moment zullen alleen video’s die worden geplaatst door personen, muzikanten en bands de auto-play-functionaliteit bevatten. Het is dus nog niet mogelijk voor adverteerders om van deze video’s die automatisch afspelen gebruik te maken. Facebook stelt wel dat ze bezig zijn met het kijken naar mogelijkheden voor marketers en adverteerders om ook gebruik te maken van deze auto-play-functie.

Facebook is een fan van consistentie, waardoor de video-advertenties naar alle waarschijnlijkheid dezelfde gebruikerservaring zullen hebben als de video’s geplaatst door Facebook gebruikers.

Auto-play-video’s bieden kansen voor adverteerders

De inzet van auto-play-video’s biedt kansen voor marketers en adverteerders. Deze video’s die automatisch worden afgespeeld zorgen er namelijk voor dat de advertenties veel meer opvallen dan de normale advertenties. Dit neemt niet weg dat de meeste Facebook-gebruikers geen voorstander zullen zijn van deze video-advertenties. Of video-advertenties vaak zullen worden bekeken hangt af van meerdere factoren. Zo speelt het een grote rol dat de video al automatisch afspeelt en doordat de video erg opvalt tussen de status-updates in het nieuwsoverzicht. Daarnaast is het voor marketers en adverteerders van groot belang om video’s te ontwikkelen die de doelgroep aanspreekt en om gebruik te maken van de brede targeting mogelijkheden binnen Facebook. Op deze manier zorg je ervoor dat de video-advertenties alleen worden getoond aan de mensen die hier ook echt geïnteresseerd in zijn, waardoor de kans groot is dat de Facebook-gebruikers even zullen stoppen met scrollen om jouw video-advertentie te bekijken.

Auto-play video Facebook
 

Wat vinden Facebook-gebruikers hiervan?

Het is nog even afwachten wat de Facebook-gebruikers zullen vinden van deze nieuwe functionaliteit, met name met betrekking tot de video-advertenties. De volgende uitdaging voor Facebook is dan ook om gebruikers aan te sporen om video’s te uploaden. Wanneer er meer user generated video’s op Facebook verschijnen, zullen de video-advertenties ook voor minder ergernis onder de Facebook gebruikers zorgen.

Hoe denk jij over de nieuwe auto-play-functionaliteit? Laat hieronder jouw reactie achter als je over dit onderwerp wilt meepraten.

Meer informatie

Heb je vragen over deze nieuwe functionaliteit van Facebook? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan je graag te woord!

 

Deel deze blog!

Geïnspireerd geraakt?

Geïnspireerd geraakt?

Spar vrijblijvend met een internetmarketing adviseur of specialist. 
We delen onze expertise graag met je!

Spar met ons verder!

Klanten over ons

Meest succesvolle vroegboek campagne ooit

Oad
Review van Oad over Oad

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL