Extensies voor beoordelingen van verkopers

Sinds enige tijd zijn extensies voor beoordelingen van verkopers ook in Nederland zichtbaar in de zoekresultaten van Google. Deze extensie laat gebruikers zien hoe een verkoper (Google AdWords adverteerder) wordt beoordeeld door haar klanten.

Wat zijn extensies voor beoordelingen van verkopers?

Extensies voor beoordelingen van verkopers zijn uitbreidingen aan Google AdWords advertenties, waarin de gemiddelde beoordeling van een webwinkel door haar klanten voor gebruikers van Google en Google zoekpartners te zien is. Deze beoordelingen zijn afkomstig uit Google Shopping.

Wanneer en bij wie worden deze extensie weergegeven?

Extensies voor beoordelingen van verkopers worden weergegeven als een webwinkel is beoordeeld op Google Shopping en tenminste 30 beoordelingen heeft ontvangen, waarvan er minimaal tien in de interface taal van de gebruiker zijn geschreven). Het volledige overzicht van de vereisten vindt u hier

Wat betekent dit voor webwinkels?

Voor webwinkels zijn deze extensies in potentie een interessant middel om meer verkopen te genereren. Het koopgedrag van de doelgroep kunnen door een positieve gemiddelde beoordeling namelijk positief worden beïnvloed. Tegelijkertijd kan een negatieve gemiddelde beoordeling dit gedrag natuurlijk ook negatief beïnvloeden.

Google Shopping krijgt hierdoor een grotere invloed op gebruikers van Google, waardoor het voor webwinkels des te belangrijker wordt om goed beoordeeld te worden door haar klanten. Wilt u meer weten over Google Shopping en hoe u dit als webwinkelier op een positieve manier kunt inzetten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

bron: Google AdWords Blog

Deel deze blog!

Geïnspireerd geraakt?

Geïnspireerd geraakt?

Spar vrijblijvend met een internetmarketing adviseur of specialist. 
We delen onze expertise graag met je!

Spar met ons verder!

Klanten over ons

Kim Otte van Leadax

Adwise heeft ons bewezen dat online marketing ook binnen een van oorsprong behouden markt succesvol kan zijn en waarbij offline en online kanalen effectief samenkomen en elkaar versterken

Kim Otte
Leadax
Review van Leadax over Leadax

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL