Emoties, goodwill & praktische elementen: zo gaan je posts viral

Viral. Het is een magisch woord geworden in de wereld van content en social media. Iedereen wil maar wat graag weten hoe zijn of haar social media content viral gaat. Je komt genoeg how-to's en tips tegen die je hiermee proberen te helpen, zoals het gebruik van visuals en het inspelen op actualiteit. Alleen lijkt dit vaak niet genoeg handvatten te bieden. Content en Social Marketeer Milou laat je aan de hand van twee viral cases in zowel privé- als bedrijfssetting zien hoe je de kans op het viral gaan van jouw social content vergroot. 

De buzz rondom de Oad bus

Naast het feit dat social media in ons privéleven veel impact heeft, blijkt uit een case van onze klant Oad wel dat het ook op bedrijven een grote invloed heeft. Op de parkeerplaats van een hotel in de buurt van Verona in Italië werd 20 juni een tourbus van reisorganisatie gestolen. Naast het inschakelen van de politie, zette de reisorganisatie direct Facebook en Twitter in voor tips die uiteindelijk met succes leidden naar de verdwenen bus. Het bericht werd ruim 1.500 keer gedeeld met een bereik van bijna 190.000 personen. Facebookvolger Lisette gaf de gouden tip. Toen zij er ’s avonds via Facebook achter kwam dat dit de gestolen bus van Oad moest zijn, schakelde zij via Oad onmiddellijk de politie in. Met dank aan social media werd de gestolen bus teruggevonden! 

Lees meer over viral posts

Welke ingrediënten liggen er achter een dergelijk viral succes? En wat kun je hiervan leren? Lees meer over viral posts op Frankwatching.com.

Viral

Deel deze blog!

Geïnspireerd geraakt?

Geïnspireerd geraakt?

Spar vrijblijvend met een internetmarketing adviseur of specialist. 
We delen onze expertise graag met je!

Spar met ons verder!

Klanten over ons

Meest succesvolle vroegboek campagne ooit

Oad
Review van Oad over Oad

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL