Challenge us
menu

Een HTTPS-site wordt belangrijker

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

We hebben al eerder geschreven over het belang van HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure), oftewel een website waarbinnen gegevens door middel van een versleuteling beveiligd worden. Een HTTPS-verbinding heeft niet alleen een positieve invloed op de organische vindbaarheid van een website, maar wekt ook het vertrouwen van de bezoekers wat kan leiden tot een hoger conversiepercentage. De ophanden zijnde wijziging van Google bewijst dat de impact zich steeds verder uitbreidt. Het belang om over te stappen naar HTTPS neemt alleen maar toe.

HTTP binnen Chrome als niet-veilig aangeduid

Tijdens een presentatie op de Usenix Enigma security conference in San Fransico, attendeerde Chris Palmer (Security Engineer bij Google) op de vertoning van een waarschuwing bij niet-HTTPS-websites. Websites zonder HTTPS worden dan in Chrome door middel van een rood kruis als niet veilig aangeduid. Zie onderstaand voorbeeld.

Huidige situatie

Huidige situatie binnen Chrome

Toekomstige situatie zonder HTTPS

Toekomstige situatie in Chrome zonder HTTPS

Parisa Tabriz, Chrome Security Engineering Manager bij Google was hierover duidelijk: "HTTP, we werken eraan om te laten blijken wat je bent: ONVEILIG!". Wij zijn de waarschuwing voor HTTP nog niet tegengekomen, maar wij verwachten dat dit niet lang op zich laat wachten.

HTTPS waarborgt veiligheid

Met een HTTPS-verbinding is het voor hackers lastiger om verstuurde gegevens te onderscheppen. De gegevens worden versleuteld verstuurd, waardoor de gegevens ook beter bestand zijn tegen kwaadwillenden. HTTPS draagt bij aan een uiteindelijk veiliger web voor iedereen.

Overstappen naar HTTPS?

Google hecht een grote waarde aan een veilig(er) internet voor gebruikers. Dit blijkt overduidelijk uit de genoemde aankondiging dat HTTP-sites in Google Chrome straks standaard als onveilig gemarkeerd gaan worden. Je website overzetten naar HTTPSlijkt dan ook steeds meer de moeite waard. Overweeg jij over te stappen of heb je een vraag over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

#1 Fullservice Digital Agency 2021