De week van Daniel

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Daniel is Magento consultant en developer in het team (squad) Royal Flush bij Adwise. Daarnaast is hij scrum master, waarbij hij zich o.a. bezighoudt met de verbetering van de onderlinge samenwerking en een juiste toepassing van de scrummethodiek binnen zijn team. Daniel neemt je graag mee tijdens een werkweek! Lees verderop van dag tot dag waar hij mee bezig is geweest: van slimme oplossingen voor een technische koppeling tot gezelligheid bij de vrijdagmiddagborrel.

Maandag

De start van een nieuwe sprint

Na een tussenstop bij het koffieapparaat praat ik maandag eerst even bij met m'n collega's. Vandaag start ons squad Royal Flush met een nieuwe sprint. Als scrum master heb ik samen met een aantal collega's (de product owners) de tickets aangemaakt en met het team de doelstellingen voor de komende twee weken doorgesproken. Met het hele team bespreken we dedevelopmenttaken alleen op hoofdlijnen, en in het developmentteam in detail. Zo zijn er nog wat vragen voor een partner waarmee we samenwerken om de koppeling tussen de Magento webshop en het SAP-systeem van onze klant te maken. Vandaag definiren we dus het werk voor de sprint van de komende twee weken. In dagelijkse stand-ups bespreken we altijd de voortgang. Heel handig, want zo kunnen we direct delen waar we eventueel tegenaan lopen, zodat we elkaar kunnen helpen.

Dinsdag

Een gevarieerde dag: een warm welkom en de hackathon!

Aankomende donderdag begint Joost bij Adwise, een nieuwe collega-developer. Vandaag ben ik dan ook bezig met de voorbereidingen om hem een goede start te geven. Werkplek in orde maken, laptop regelen en een fles champagne en kaartje op zijn bureau. In het begin van de middag ga ik aan de slag met de technische realisatie van de genoemde koppeling. Aan het eind van de middag heb ik een afspraak met een grote internationale klant van ons voor de inventarisatie van een nieuwe webshop. 's Avonds eet ik samen met een aantal collegas op het werk want we gaan ons voorbereiden op de Adwise hackathon van a.s. zaterdag, onder het genot van een paar biertjes. Er komen een heleboel ideen naar voren, die veel energie geven!

De week van Daniel

Woensdag

Focus op de koppeling

Vandaag ga ik lekker gefocust werken aan de koppeling. Dat kan bij Adwise ook prima gelukkig. Overigens zit ik ook regelmatig een dag(deel) bij een klant op locatie te werken. Dat maakt het afwisselend! We hebben de strategie die we maandag bedacht hadden wat herzien omdat er gaandeweg een manier bleek om het beter te doen. De rest van de dag ben ik daarmee aan het werk gegaan.

Donderdag

Diversiteit aan taken, klanten en projecten

De dag begint met de standup, zoals elke dag. Met de developers toetsen we of de aangepaste strategie van gister goed uitpakt en of we op schema liggen. Daarna vang ik onze nieuwe collega Joost op, geef hem een rondleiding en maak hem wegwijs. Aan het eind van de ochtend heb ik een afspraak bij een landelijk bekende, potentile nieuwe klant samen met de productowner. We doen de inventarisatie voor een B2B e-commerce portal. Een mooie opdracht voor een grote naam. Het is leuk om voor heel diverse klanten te werken: kleine ondernemers, MKB tot multinationals. Doordat deze afspraak er tussendoor komt hebben we wel een uitdaging voor deze sprint, maar we bedenken een manier om voor een ander project het doel te behalen in minder tijd door creatiever te zijn. Aan het eind van de middag heb ik een afspraak om te kijken hoe we ons eigen ERP-systeem Netsuite en het systeem JIRA beter op elkaar kunnen aansluiten en Adwise-breed nog effectiever te kunnen werken.

De week van Daniel - overleg

Vrijdag

Uitbreiding developmentteam

s Ochtends gaat de koptelefoon op om weer lekker gefocust verder te werken aan ons project. Daarna gaan we kijken hoe we ons developmentteam verder kunnen uitbreiden, want we groeien hard. Begin van de middag heb ik een afspraak met een freelancer om te kijken of hij ons een paar maanden kan ondersteunen. Daarna weer een paar uur gefocust werken. Ik sluit de week af met een gesprek met een stagiair die ik begeleid om zijn voortgang, planning en contacten met school te bespreken. En dan is het alweer tijd voor de gezamenlijke vrijdagmiddagborrel. Een verdiende afsluiting van een afwisselende werkweek!

 

Meer over de collega's van Daniel

Daniel werkt natuurlijk niet alleen bij Adwise. Wil je weten wie al die leuke en gezellige collega's van hem zijn? Lees meer over Adwise of bekijk het hele team van specialisten dieeen passie voor internet en marketing hebben. Mensen die samen de derde hersenhelft vormen van organisaties. Mensen die enthousiast worden van het resultaat dat ze voor opdrachtgevers behalen. Zou jij graag de collega van Daniel willen worden? Bekijk dan onze Maandag.