Challenge us
menu

De mogelijkheden van Pinterest

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Visuele content wordt steeds belangrijker en Pinterest speelt hier perfect op in. Met Pinterest kan je namelijk mooie en inspirerende borden creren, door afbeeldingen te pinnen van het web en te uploaden in Pinterest. Gebruikers van Pinterest kunnen hiermee verlanglijstjes creren of gewoon wegzwijmelen bij bijvoorbeeld het zien van al die mooie vakantieoorden. Er worden dan ook ontzettend veel verschillende borden aangemaakt voor vrijwel ieder onderwerp. Denk hierbij aan mooie interieurideen, kleding, vakanties en recepten.

Inspirerende borden met wensen

Heerlijk rondkijken en inspiratie opdoen, hiervoor is Pinterest ideaal. Zo worden er bijvoorbeeld prachtige interieur ideen gedeeld, maar ook super handige tips. Hoe je bijvoorbeeld een wijnrek kunt gebruiken als handdoekhouder, of hoe je schoenen makkelijk kunt opbergen door de traptreden te veranderen in lades.

Pinterest inspiratiebord

Succesfactoren van Pinterest

Het succes van een Pinterest-pagina is afhankelijk van meerdere factoren. Hieronder behandelen we de belangrijkste factoren om succesvol te worden als bedrijf op dit visuele medium.

Denk visueel

Op Pinterest draait het om mooie en inspirerende fotos en afbeeldingen. Wees dan ook altijd zo visueel mogelijk. Zelfs wanneer je graag tips en tricks of andere data wilt delen op Pinterest is het belangrijk dat je dit in een afbeelding doet. Zo kan je gebruikmaken van Instructographics en Infographics.

Met een instructographic plaats je de tekst, bijvoorbeeld het stap-voor-stap uitleggen van iets, in een leuke afbeelding. Let wel dat je hierbij kort en krachtig moet zijn en gebruikmaakt van leuke icons en afbeeldingen om de tekst te begeleiden en vorm te geven. 

Een infographic gebruik je voornamelijk om een visueel uiterlijk te geven aan data. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de statistieken van een bepaald sociaal netwerk; hoeveel leden er deelnemen, de herkomst, het geslacht en de leeftijdsverdeling. Op deze manier kan je interessante informatie delen terwijl het wel Pinterest-proof is!

Houd Pinterest wedstrijden

Vrijwel iedereen is wel bekend met de winacties op Facebook. Maar wist je ook dat je hele leuke winacties op Pinterest kan houden? Dit is een goede manier om het aantal volgers te vergroten. Als winactie zou je bijvoorbeeld mensen fotos van jouw website kunnen laten pinnen, die ze moeten plaatsen in een speciaal bord. Dit bord moeten ze vervolgens zo leuk en inspirerend mogelijk maken door allerlei bijpassende afbeeldingen erbij te pinnen. Degene met het mooiste, leukste of meest coole bord wint vervolgens een leuke prijs.

Gedeelde borden

In Pinterest bestaat de mogelijkheid om borden te delen met andere personen. Op deze manier kunnen volgers jouw borden aanvullen met producten of ideen. Hierdoor voelen mensen zich meer betrokken bij jouw merk en/of bedrijf. Bovendien kan je op deze manier erg relevante informatie verzamelen. Wanneer zij bepaalde producten in jouw borden pinnen, die je nog niet in het assortiment hebt, is het misschien het overwegen waard om deze producten toe te voegen aan jouw assortiment.

Wees overzichtelijk

Het is erg belangrijk dat je de borden zo overzichtelijk mogelijk indeelt. Maak dus voor elk soort product, recept, categorie of thema een apart bord aan. Pin dan ook alleen afbeeldingen in die borden die hier ook gerelateerd aan zijn. Blijf dus altijd consequent en trouw aan de indeling.

Promoted Pins

Binnenkort is het mogelijk om promoted pins in te zetten. Deze promoted pins zijn erg vergelijkbaar met de sponsored stories op Facebook. Je plaatst een pin die je vervolgens onder een bepaalde doelgroep kunt promoten (adverteren). Zo kan je gaan targeten op locatie, demografische gegevens, apparaten (desktop, tablets en mobiele apparaten) en keywords. Met behulp van de promoted pins kan je extra aandacht krijgen voor een pin op Pinterest. Denk hierbij aan bepaalde producten, evenementen, recepten of een speciaal artikel.

Maak gebruik van Rich Pins op Pinterest

Rich pins, ook wel uitgebreide pins genoemd, zijn ideaal om net wat extra informatie te kunnen meegeven aan de pins. Op dit moment zijn er vijf verschillende soorten Rich Pins:

  • Locatiepins
  • Artikelpins
  • Productpins
  • Receptpins
  • Filmpins

Met de komst van de Rich Pins bepaalt niet alleen de pinner, maar ook de website waar de afbeelding vandaan gepind wordt welke tekst erbij wordt geplaatst. Zo krijg je informatie als het adres en telefoonnummer te zien bij locatiepins en worden alle ingredinten en hoeveelheden beschreven bij receptpins. Voor webshops zijn de productpins absolute musthaves. Zo bevatten deze productpins realtime prijzen, beschikbaarheid en koopadressen. Bovendien ontvangen pinners ook een melding als het product in de productpin die ze hebben toegevoegd in prijs is verlaagd.

Pinterest de toekomst?

Pinterest is een ideaal kanaal om potentile klanten te bereiken, zeker wanneer de promoted pins ook beschikbaar zullen zijn in Nederland. Bovendien is het een ontzettend leuk kanaal om mee bezig te zijn en om mensen te inspireren. Door al dat moois op Pinterest worden mensen niet alleen genspireerd, maar zelfs een beetje hebberig. In feite is Pinterest een groot prikbord (etalage) waarmee het vrij eenvoudig is om mensen naar de website te lokken (met elke pin die je pint van jouw website of upload kan je een URL meegeven). Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden!

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je graag meer informatie over deze nieuwe ontwikkeling? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan je graag te woord!

#1 Fullservice Digital Agency 2021