Belangrijkste pagina van serie laten scoren

Zorgen dat je belangrijkste pagina hoog scoort in de zoekmachines is op vele manieren mogelijk. De Rel=”Cannonical” tag is een bekende methode om Google te laten weten welke pagina de hoofdpagina is. Het gebruik van deze tag helpt Google bij het bepalen welke pagina de belangrijkste is. Ook om dubbele content te voorkomen is dit een veelgebruikte methode. Google heeft aangegeven dat ook een ander HTML component helpt bij het indexeren. Het gaat hierbij om de Rel=”Next” en Rel=”Prev” tags.

Hoe werkt dit en wanneer moet ik dit gebruiken

Wanneer er sprake is van een serie van gerelateerde pagina’s kunnen deze tags helpen. De relatie tussen deze pagina’s wordt op deze manier aan Google getoond en er wordt een sterke hint gegeven dat Google:

  • De bezoeker naar de eerste pagina van de serie moet sturen.
  • De pagina’s op deze volgorde moet indexeren. De pagina’s zijn onderdeel van een geheel, dus kunnen geen dubbele content geven.

Als je dus een website hebt die een serie van pagina’s bevat is het verstandig om dit toe te passen. Hiermee zorg je dat de eerste pagina van je serie ook de pagina is die gevonden wordt. Websites waarvoor dit interessant is zijn:

  • Een serie bij elkaar horende artikelen
  • Een forum
  • Een blog
  • Een productgroep met meerdere pagina’s

Zelf kiezen waar de bezoeker binnenkomt

Voorkom dus dat een bezoeker binnenkomt op pagina 3 van de serie en kies zelf wat als eerste wordt getoond. Wanneer je wil dat bezoekers binnenkomen op een overzichtspagina kan je hiervoor de Rel=”Cannonical” gebruiken. Als je juist deze overzichtspagina niet als eerste wil tonen kan deze worden gemarkeerd met “noindex”. Het juist toepassen van de Rel=”Next” en Rel=”Prev” zal dan dus zorgen Google je serie begint bij de eerste pagina.

Als je vragen hebt over de toepassing hiervan, neem dan contact op met Adwise Internetmarketing via het contactformulier of 0546-807480.

Auteur: Niels Hobert

Deel deze blog!

Geïnspireerd geraakt?

Geïnspireerd geraakt?

Spar vrijblijvend met een internetmarketing adviseur of specialist. 
We delen onze expertise graag met je!

Spar met ons verder!

Klanten over ons

Marc ter Haar van Koffergigant

Samen met Adwise werken we al jaren aan onze SEO strategie en zien we sterke resultaten ondanks de hevige concurrentie

Marc ter Haar
Koffergigant
Review van Koffergigant over Koffergigant

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL