Nieuw: Apply with LinkedIn plugin

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

LinkedIn heeft afgelopen week een nieuwe applicatiegentroduceerd, Apply With LinkedIn. De naam zegt het al: solliciteren met LinkedIn. Een snelle en toegankelijke applicatie om online te solliciteren. Vele organisaties, waaronder Adwise, hebben deze applicatie inmiddels al ingezet.

Hoe werkt Apply with Linkedin?

Apply With LinkedIn werkt heel eenvoudig. De gratis plugin wordt op de websitegemplementeerd. Bij de vacature wordt een Apply-With-LinkedIn-buttongeplaatst. Kandidaten solliciterenvervolgens met n klik op de button met hun LinkedIn profiel. Standaard ontvangt de werkgever de sollicitatie per e-mail. Ook bestaat er de mogelijkheid om de sollicitaties te integreren in recruitmentsoftware en dus direct naar een database te sturen. LinkedIn biedt verschillende aanvullende functionele opties, zoals de mogelijkheid voor een kandidaat om een persoonlijke brief toe te voegen.

Video:

 

Gemakkelijk en snel solliciteren

Een groot voordeel is dat deze manier van solliciteren voor werkzoekenden heel snel en eenvoudig werkt. Werkgevers kunnen hiermee de drempel voor kandidaten om te solliciteren flink verlagen. Geen lange sollicitatieformulieren en passief werkzoekenden worden eerder overgehaald toch een sprong te wagen. Verder kunnen sollicitanten gemakkelijk hun inzendingen managen in hun LinkedIn account.

Zelf integreren binnen de website

Op de website van LinkedIn is alle informatie beschikbaar die nodig is om de applicatie te kunnen installeren. Mocht u hulp nodig hebben of de plugin/button willen laten installeren door Adwise, neemt u dan contact met ons op.

 

Auteur: Marloes Karman
Lees meer over: Arbeidsmarktcommunicatie, e-recruitment, Social Media