Adwise lanceert Google Analytics Enhanced Ecommerce module voor Magento

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
 

Afgelopen periode heeft Adwise de module Google Analytics Enhanced Ecommerce voor Magento ontwikkeld. De module is nu in beta gelanceerd en wordt intern voor een aantal klanten getest voordat deze binnenkort publiek wordt aangeboden. Dit is de eerste module die het mogelijk maakt de benodigde meetscripts voor Google Analytics Enhanced Ecommerce eenvoudig te installeren in Magento.

Adwise wordt als Google Analytics Certified Partner vroeg betrokken in het ontwikkelingsproces van dergelijke nieuwe functionaliteiten binnen Google Analytics. Toegang tot beta-versies geeft Adwise de mogelijkheid nieuwe functionaliteiten vroeg te testen en toe te passen voor onze klanten. Eerder ontwikkelde Adwise ook al een module voor de integratie van Google Adwords Dynamic Remarketing binnen Magento.

Enhanced Ecommerce

Deze nieuwe functionaliteit is recent uitgerold door Google binnen Google Analytics. Enhanced Ecommerce geeft webshops aanzienlijk meer inzicht in de gehele koopervaring van de klant. Waar voorheen met Ecommerce tracking alleen het resultaat (aantal bestelling, omzet, populaire producten, etc) gemeten kon worden is er nu meer en eenvoudiger zicht op de stappen daarvoor en daarna.

Enhanced Ecommerce maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in de prestaties van de verschillende stappen in het winkelproces: de categoriepagina, de productdetailpagina of in n van de stappen in het bestelproces. Deze informatie is ook beschikbaar per product, het wordt dus mogelijk om eenvoudig de indeling van uw webshop af te stemmen op de populariteit van producten in elke stap van het bestelproces. Daarnaast maakt Enhanced Ecommerce het uploaden van o.a. retourinformatie, additionele productinformatie (zoals marges) en kortingsbonnen informatie mogelijk.

Samenvattend geeft Enhanced Ecommerce e-commerce organisaties veel meer handvaten om de webshop verder te optimaliseren en het assortiment aan te passen op het gedrag van klanten.Wilt u specifiek weten welke rapporten beschikbaar zijn, lees dan deze blogpost.

Enhanced Ecommerce

De module

De module is ontwikkeld om het voor webshop-eigenaren eenvoudig te maken om de benodigde meetscripts voor Enhanced Ecommerce te implementeren. Het correct inrichten van de meetscripts is een vereiste om gebruik te kunnen maken van Enhanced Ecommerce. Door de installatie- en configuratiestappen in de module te doorlopen, wordt op de webshop de code op de juiste wijze gemplementeerd. Vervolgens kunt u aan de slag met het correct instellen van uw Google Analytics interface en het benutten van de verzamelde data.

In plaats van veel tijd te besteden aan de correcte implementatie kunt u met deze module in een paar eenvoudige stappen het meetscript installeren en kunt u aan de slag met de data.

Wilt u meer over deze module en genformeerd worden als deze publiek beschikbaar is, neem dan contactmet ons op. Wilt u meer lezen over Enhanced Ecommerce in het algemeen, lees dan onze blogpost over de beschikbare rapporten.