Adverteren op marktplaats m.b.v. een productfeed

Marktplaats is één van Nederland populairste websites en trekt dagelijks zo’n 1,2 miljoen bezoekers. Al deze bezoekers zijn gericht op zoek naar een product of dienst en dat maakt het zeer interessant voor bedrijven. Voor webshops is er de mogelijkheid om betaalde advertenties te plaatsen, zodat producten getoond worden op prominente plekken op Marktplaats. Deze betaalde advertenties zijn zichtbaar op de categoriepagina’s bij de eerste zoekresultaten en daarnaast op andere plekken binnen Marktplaats zoals de homepage en de plek “Anderen bekeken ook” onderaan elke advertentie.

Admarkt adverteren

Het  advertentieplatform van Marktplaats is genaamd Admarkt. Hiermee kan geadverteerd worden op Marktplaats waardoor een webshop en de producten vindbaar gemaakt worden op de belangrijkste zoektermen die de doelgroep gebruikt, vooral binnen relevante rubrieken. Op basis van het CPC bod en de CTR krijgen advertenties een positie toegewezen. Deze positie wordt berekend door het CPC bod te vermenigvuldigen met de CTR. Wanneer een advertentie buiten de eerste pagina valt dan wordt deze weergegeven op pagina 2,3, etc. Het kiezen van het juiste CPC bod en targeting van de advertenties is bepalend voor het succes en rendement op Marktplaats.

Bereik de juiste doelgroep

De bezoekers op Marktplaats zijn specifiek op zoek naar een bepaald product en hebben daardoor een gerichte koopintentie. Het grote voordeel van Admarkt is dat de juiste doelgroep te bereiken is door te adverteren in relevante rubrieken. De advertenties zijn alleen zichtbaar in vooraf opgegeven rubrieken. De voordelen van Admarkt op een rij:

 • Toegang tot een miljoenenpubliek.
 • Alleen betalen als bezoekers op een advertentie klikken.
 • Maximaal zichtbaar op relevante rubrieken.
 • Vanaf €0,01 adverteren. Hierbij kan een maximum dagbudget ingesteld worden.

Eenvoudig adverteren met de feedkoppeling

Wanneer u een webshop heeft met enkele honderden of zelfs duizenden producten dan kan het plaatsen en optimaliseren van advertenties zeer tijdrovend zijn. Adwise heeft in samenwerking met E-SS een handige oplossing om al deze producten automatisch te plaatsen en te optimaliseren. E-SS kan namelijk uw productfeed koppelen aan het advertentiesysteem van Admarkt. Met deze koppeling kunnen automatisch producten (of een selectie hiervan) uit uw webshop als Marktplaats advertentie aangemaakt worden. Er kunnen tot maximaal 5.000 artikelen gekoppeld worden.

De voordelen van een feedkoppeling

Om te adverteren op Admarkt is er een zogenaamde productfeed nodig. Door deze productfeed kan Admarkt uw artikelen indelen en afbeelden. Een productfeed is doorgaans een xml-bestand met daarin relevante artikel-informatie en (deep)links naar uw webwinkel. Het is belangrijk dat deze productfeed de juiste en actuele artikelinformatie bevat voor een optimaal resultaat.

Om de productfeed op de juiste manier aan te leveren en de kwaliteit te vergroten is het van belang automatische opmaak uit de productteksten te filteren. Hiervan moet belangrijke aanwezige info worden onttrokken en doorgegeven worden aan Admarkt. Deze informatie kan onderverdeeld worden in bijvoorbeeld de volgende attributen, merknaam, EAN-code, maat en kleur. De feedkoppeling analyseert uw webshop en draagt zorg voor een geoptimaliseerde productfeed op basis van de artikelgegevens die beschikbaar zijn. De crawlers die zorgen voor de juiste productinformatie, zullen dagelijks uw webshop bezoeken om alle actuele gegevens te verzamelen en door te zetten naar Admarkt.

Enkele voordelen van de feedkoppeling en adverteren op marktplaats:

 • Meer bezoekers en omzet genereren voor uw webwinkel door adverteren/promotie.
 • Artikelfiltering mogelijk (bijvoorbeeld geen aanbiedingsartikelen)
 • Zogenaamde vrije-velden kunnen worden opgenomen in de datafeeds.
 • Geen aanpassing van de webshop nodig.
 • Geen medewerking van webshop bouwer- of server toegang vereist.

Wilt u snel en doeltreffend adverteren op Admarkt met uw webshop producten? Met behulp van de geavanceerde crawler-technologie worden alle gegevens van de producten verzameld en worden deze keurig gerangschikt in een geoptimaliseerde productfeed. Doordat de feedkoppeling gebruik maakt van crawler-technologie kan Adwise deze doorgaans binnen één week realiseren zonder dat u daar omkijken naar heeft. Er is verder geen aanpassing van de webshop nodig, medewerking van webshop bouwer of server toegang vereist

Succesfactoren

Het succesvol inzetten van Admarkt advertenties is afhankelijk van veel factoren. Per advertentie is een minimum dagbudget vereist van €10,-. Wanneer een productfeed van bijvoorbeeld 500 producten niet goed wordt ingezet dan kan dit al snel €5.000,- per dag kosten zonder dat het iets oplevert. Het is daarom belangrijk dat de advertenties voldoen aan de volgende eisen:

 • Advertentie kwaliteit (Content, afbeeldingen en titels)
 • Optimale CPC voor het beste rendement
 • Juiste inrichting van de productfeed
 • Plaatsing in de juiste categorieën
 • Goede meetbaarheid van de resultaten
 • Continu bijsturing en optimalisatie op basis van data

Ook adverteren op admarkt?

Adwise is één van de negentien door Marktplaats erkende gecertificeerde bureaus. Dit is een officiële erkenning voor bureaus die uw Admarkt campagne kunnen opzetten en/of uit handen kunnen nemen. Adwise kan de koppeling van uw productfeed met Admarkt realiseren en de advertenties in een continu proces optimaliseren zodat u maximaal resultaat boekt op Marktplaats.

Heeft u vragen over dit onderwerp of wilt u graag meer informatie over deze nieuwe ontwikkeling? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord!

Deel deze blog!

Jouw productfeed op Marktplaats?

Jouw productfeed op Marktplaats?

Spar vrijblijvend met een affiliate specialisten.
We delen onze expertise graag met je!

Spar met ons verder!

Klanten over ons

Marcel Heijboer van Atkins

Met deze case is slim ingespeeld op intrinsieke behoeftes en stimuleren wij onze trouwe volgers op een natuurlijke manier om over te gaan tot een product aankoop. Zowel online als offline in onze webshop.

Marcel Heijboer
Atkins
Review van Atkins over Atkins

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL