Adresbalk in Google Chrome toont instant antwoorden op zoekopdrachten

Sinds korte tijd worden er directe antwoorden op bepaalde zoekopdrachten in de adresbalk van Google Chrome getoond. Stel je zoekt, in de adresbalk van Chrome, op “openingstijden Kees Smit Almelo” dan toont Google de openingstijden van vandaag direct onder de adresbalk. Hetzelfde geldt voor telefoonnummers en adressen in combinatie met merknamen. In Apples Safari werden dit soort antwoorden al langere tijd direct vertoond vanuit de adresbalk maar in Google Chrome is dit een recente ontwikkeling.

Data uit knowledge Graph

Het lijkt erop dat Google deze data haalt uit de knowledge graph van de betreffende organisatie. Echter geldt dit (nog) niet voor alle organisaties die een knowledge graph vermelding hebben. Zo toont de Chrome’s adresbalk geen directe antwoorden wanneer gezocht wordt op “Kees Smit Almelo telefoonnummer”, terwijl er wel direct antwoord gegeven wordt op eenzelfde zoekopdracht voor Ikea Zwolle. Dit kan wijzen op een test van Google. Tegelijkertijd zou het ook kunnen dat deze manier van antwoord geven gefaseerd wordt uitgerold door Google.

Onderstaande afbeeldingen tonen de directe antwoorden in de adresbalk van Chrome en de overeenkomst van deze informatie met de informatie uit de knowledge graph.

Openingstijden:

  Adresbalk Chrome openingstijden                 

 

Kees Smit Knowledge Graph

 

Adres en Telefoonnummer

Adresbalk Chrome Telefoonnummer

 

Adresbalk Chrome adres

Knowledge Graph Ikea Zwolle

Mislopen van advertentie inkomsten 

Wat mij betreft een zeer opvallende ontwikkeling aangezien hierdoor de gebruiker helemaal niet meer op de SERP terecht komt. Met als gevolg dat Google advertentie inkomsten mis kan lopen. Er wordt namelijk geregeld geadverteerd op merknamen in combinatie met openingstijden, adres of telefoonnummer. Zoals te zien in de afbeelding hieronder:

Zoekopdracht met advertentie op Ikea Zwolle adres

Worden voor jouw bedrijf het adres, telefoonnummer en/of openingstijden ook instant getoond in de adresbalk van Google Chrome of heb je dit fenomeen al eerder ontdekt? Laat het ons weten in de reacties!

Edit op 14-4-2016: Inmiddels zijn ook instant antwoorden gevonden voor: rekensommen, hoofdsteden, staatshoofden, CEO's, zonsopkomst, zonsondergang en het weer van vandaag. 

Door:  Marijn ten Bulte

Deel deze blog!

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel, of wil je eens vrijblijvend sparren met een van onze specialisten? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op!

Klanten over ons

Eddy van Heel  van Foto-declaratie app

Voor ons als ondernemers fijn dat we geen omkijken meer naar de bonnen hebben, én voor de administratie scheelt het aanzienlijk in tijd! Een win-win situatie

Eddy van Heel
Foto-declaratie app
Review van Foto declaratie-app over Foto-declaratie app

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL