6 Beïnvloedingstechnieken die je onbewust sturen

Iedere dag proberen organisaties ons onbewust te beïnvloeden. Door slim gebruik te maken van woorden en beelden sturen organisaties ons onbewust een richting op. Er zijn tal van beïnvloedingstechnieken. Tom bespreekt in zijn artikel op Marketingfacts 6 interessante theorieën om als marketeer of consument te weten. 

1. "Mijn horoscoop klopt precies" - Het Forer / Barnum effect

Een horoscoop die éxact van toepassing is op jouw situatie? Of klopt hij ook voor je buurman die toevallig dezelfde horoscoop heeft? Het Barnum-effect is een theorie waarbij vage/ brede uitspraken voor ieder afzonderlijk individu gemaakt lijken te zijn. Dit terwijl het eigenlijk toepasbaar is op een hele grote groep mensen. Door het benoemen van een aantal voor de hand liggende eigenschappen maak je eenvoudig een connectie met jezelf. Hierdoor heb je het idee dat een product of dienst speciaal voor jou gemaakt is. 

"Door de zachte vulling is deze stoel geschikt voor mensen die houden van comfort" - zeg nou zelf: wie houdt er niet van comfort? 

KPN zet deze theorie ook in voor haar abonnementsvormen. Ze beloven betrouwbaar en stabiel internet en televisie kijk wáár en wanneer je maar wilt! Een wens voor een grote groep consumenten.. máár door het expliciet te benoemen onderscheidt KPN zich wel van de concurrentie. Terwijl de concurrentie hoogstwaarschijnlijk ook wel betrouwbaar en stabiel internet heeft én je ook overal televisie kunt kijken. 

Lees het hele artikel op Marketingfacts!

Lees alle zes theorieën op Marketingfacts en ontdek hoe beïnvloedingstheorieën ons onbewust sturen

Deel deze blog!

Meer weten over beïnvloedingstheorieën?

Meer weten over beïnvloedingstheorieën?

Spar vrijblijvend met ons!

Contact opnemen

Klanten over ons

Mandy Schild van Demarec OilQuick Challenge

Adwise heeft onze merkbekendheid in een technische nichemarkt vergroot, met slimme digital marketing en een effectieve en vooral leuke samenwerking!

Mandy Schild
Demarec OilQuick Challenge
Review van Demarec over Demarec OilQuick Challenge

Certificeringen

Samen succesvol business ambities realiseren
#FUN #Passie #TOONAANGEVENDE EXPERTISE ADWISE.NL