Moteq
Moteq

Moteq

Bijdragen aan de groeiambities

Een realtime gepersonaliseerde state-of-the-art website

Moteq
Moteq
Moteq
Moteq

Over Moteq

Moteq werft, selecteert en detacheert technici in de werktuigbouwkunde, elektrotechniek, installatietechniek, bouwkunde en civiele techniek op MBO-, HBO- en WO-niveau. Voor zowel technische talenten als opdrachtgevers in deze vakgebieden wil Moteq gezien worden als hét gespecialiseerde adres.

Wensen

Moteq wil voorop blijven lopen en verder groeien en liet daarom een communicatieplan voor de komende jaren ontwikkelen met als rode draad: droombanen voor technisch talent. Een prachtige regel die positioneert en een belofte in zich heeft. Adwise kreeg de opdracht om deze propositie te vertalen in een moderne responsive én mobiele website.

Aanpak

Allereerst zijn op basis van de business ambities de recruitmentdoelstellingen voor de komende jaren in kaart gebracht. Op basis daarvan is, met behulp van de data uit Google analytics in combinatie met benchmarkgegevens en kengetallen, onderzocht in hoeverre de online activiteiten die op dat moment werden uitgevoerd al bijdroegen aan deze doelstellingen. Vervolgens hebben wij een plan van aanpak opgesteld en zijn we gestart met het realiseren van een compleet nieuwe en optimaal converterende state-of-the-art website. De nieuwe website is uiteraard geschikt voor alle devices en past zich op basis van dynamische content aan op de behoefte van de gebruiker. Ook is de website volledig geoptimaliseerd voor zoekmachines en gekoppeld aan een modern ATS zodat vacatures direct op de website kunnen worden gepubliceerd en sollicitanten direct worden opgenomen in de juiste database.

Maar er is meer. Zo zijn er nog een aantal extra functionaliteiten toegevoegd die de website meer onderscheidend vermogen geven, maximaal gebruiksvriendelijk maken en bijdragen aan succes. Denk aan:

Sooqr – site search en navigation

Sooqr is een site search en navigation oplossing die ervoor zorgt dat je website supersnel geheel doorzoekbaar is en waarbij het bovendien mogelijk is om met algoritmes aan te geven welke zoekresultaten een hogere prioriteit hebben. Sooqr wordt veel gebruikt bij e-commerce websites, maar is speciaal voor de website van Moteq, waar we de tool hebben geïntegreerd, uitgebreid met de mogelijkheid om te zoeken op postcode/plaats en straal.

Solliciteren met je LinkedInprofiel

Om het sollicitanten zo eenvoudig mogelijk te maken om te reageren op vacatures is de mogelijkheid om te solliciteren met je LinkedIn profiel toegevoegd. Omdat de originele plug-in die hiervoor gebruikt kon worden in 2014 is komen te vervallen, is er gekozen voor een strakke maatwerk oplossing op basis van de Profile Api die LinkedIn als alternatief is gaan aanbieden.

Job alert

Kandidaten die niet direct een vacature zien waar ze op willen solliciteren kunnen zich uiteraard aanmelden voor een job alert die gebaseerd is op hun zoekopdracht. Zo blijft men automatisch op de hoogte van het nieuwste aanbod.

Meer inzicht met behulp van Universal Analytics

Hoe de nieuwe website presteert, wordt volledig doorgemeten met behulp van Universal Analytics. Omdat we bovendien relevante data vanuit Universal Analytics terugbrengen naar het ATS, zijn we in staat om niet alleen het aantal sollicitaties te meten, maar kunnen we bijvoorbeeld ook zien welke online activiteiten / kanalen daadwerkelijk tot een succesvolle match hebben geleid. Belangrijke stuurinformatie die het mogelijk maakt om te komen tot maximaal online rendement!

Resultaat

Ben je benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk dan de website van Moteq.

Moteq over ons

Adwise heeft voor alle facetten in het proces de juiste specialisten in huis. Kwalitatief, betrouwbaar en de teugels strak in handen. In relatief korte tijd hebben ze een prachtige website gerealiseerd waar we trots op zijn!

Anita Fluks
Moteq
Review van Moteq over Moteq
Wat is jouw business case?

Wat is jouw business case?

Graag sparren we samen om te kijken wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Hierdoor krijg je inzicht en advies in de keuzes die gemaakt kunnen worden. 

Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Laten we samen sparren!

Klanten over ons

Marcel Heijboer van Atkins

Met deze case is slim ingespeeld op intrinsieke behoeftes en stimuleren wij onze trouwe volgers op een natuurlijke manier om over te gaan tot een product aankoop. Zowel online als offline in onze webshop.

Marcel Heijboer
Atkins
Review van Atkins over Atkins