Cardsorting

Samen met personen uit de doelgroep de optimale websitestructuur bepalen

Is je websitestructuur vervaagd of wil je meer logica aanbrengen in je sitemap? Zonder heldere indeling is het lastig om je aanbod goed en helder te communiceren naar je doelgroep. Cardsorting biedt de oplossing!

Wat is cardsorting?

Cardsorting is een soort spel waarbij de optimale structuur voor jouw website wordt bepaald. Samen met personen uit je doelgroep wordt de structuur opnieuw bepaald. Ieder persoon krijgt kaartjes met daarop namen van de verschillende webpagina's. De testpersonen mogen zelf de ideale indeling met hoofd-, en subgroepen bepalen. Ook mogen zij bestaande kaartjes schrappen. Uiteindelijk leidt dit tot de ideale sitemap. 

Waarom is cardsorting een goede methode?

Door personen uit de doelgroep te betrekken krijg je veel nieuwe inzichten. Daarnaast geeft het draagvlak aan je interne organisatie en zorgt het kijken door de ogen van je doelgroep ervoor dat je bedrijfsblindheid in dit proces voorkomt. 

Voordelen van cardsorting 

Adwise heeft jarenlange ervaring met cardsorting. Er zijn vele bedrijven geholpen met de websitestructuur door een frisse kijk met behulp van cardsorting. Met een cardsorting-sessie bij Adwise ben je verzekerd van:

  • Experts die ruime ervaring hebben in het leiden van een cardsort-sessie 
  • Vakkundig implementeren en realiseren van de resultaten in de sitemap
  • Specialisten vanuit verschillende disciplines als: User eXperience, SEO, Development en Content die het proces kunnen versterken vanuit de eigen expertise. 

Werkwijze

  • Inventarisatiegesprek
  • Voorbereiding
  • Cardsort-sessie
  • Verwerken van de inzichten in een (vernieuwde) sitemap
  • Presenteren van de vernieuwde sitemap en overige interessante inzichten

Bekijk alle tools

Benieuwd of cardstoring de beste keuze is in jouw situatie?

Benieuwd of cardstoring de beste keuze is in jouw situatie?

Neem contact met ons op!

Contact opnemen

Klanten over ons

Mark Abbes van Mijn Qredits

Al in 2012 ontstond het idee om een persoonlijke omgeving in te richten en samen met Adwise hebben we dit nu succesvol gerealiseerd

Mark Abbes
Mijn Qredits
Review van Qredits over Mijn Qredits

Certificeringen