Solliciteer nu
menu

SEO Marketeer

Almelo / contract.

De digitale consument van vandaag bereik je alleen optimaal met digital-first marketing. Als digital marketing professional bij Adwise loop je voorop in alle disciplines en expertises binnen digital marketing. Je weet precies de doelgroep te bereiken met gepersonaliseerde content, waardoor geweldige ervaringen en onbreekbare klantrelaties ontstaan. En dat leidt bijna automatisch tot maximale groei op digitale doelstellingen.

Lees verder
  Wij bieden:
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Werken waar en wanneer je wilt
 • Healthy lunches, sporten en ontspannen
 • Tot 15% innovatie en ontwikkeltijd

Is SEO jouw absolute passie en wil je samen met de beste professionals werken aan innovatieve cases? Ga voor een carrière als SEO marketeer! Als SEO Marketeer bij Adwise werk je dagelijks aan uitdagende projecten voor bekende en aansprekende organisatie en merken, nationaal en internationaal. Je bent nauw betrokken bij ambities en strategieën van opdrachtgevers en werkt dagelijks samen binnen één van onze multidisciplinaire squads met maar één missie: impact hebben!


Als SEO Marketeer weet je natuurlijk precies hoe je opdrachtgevers op voorsprong zet in de wereld van de zoekmachines. Om te beginnen weet jij precies wat er nodig is om jouw opdrachtgevers zo hoog mogelijk in zoekmachines te krijgen. Maar als SEO Marketeer ben je ook in staat om business doelstellingen van de klant door te vertalen naar een ideale SEO strategie. Je begrijpt welke investeringen hierbij horen en hoe je dit moet overbrengen. Kortom, je weet als geen ander hoe je SEO moet uitleggen en verkopen, zowel in- als extern.

Daarnaast weet je hoe je trends en ontwikkelingen in het vakgebied kunt doorvertalen naar innovatieve cases. Je bent nauw betrokken bij jouw opdrachtgevers, hun ambitie en strategie en weet ze met jouw innovatieve kennis van SEO te overtuigen van jouw plan. Hierbij werk je nauw samen met de andere chapters binnen je squad (o.a. Advertising, Social, Content en Development).


Wat jij gaat doen
 • Je bent verantwoordelijk voor de SEO strategie van onze opdrachtgevers;
 • Je vertaalt digitale doelstellingen en ambities naar de optimale inzet op SEO gebied;
 • Je bent niet vies om zelf aan de knoppen te draaien op het gebied van SEO;
 • Je werkt voor grote (inter) nationale opdrachtgevers. Denk aan Lucardi, Saxion, SPAR, Kees Smit en Qredits;
 • Je kunt zowel op strategisch (management) als op operationeel niveau (copywriters, development, online marketeers) schakelen met je opdrachtgevers;
 • Je zoekt veelvuldig de samenwerking met je Adwise collega’s op het gebied van CRO/UX, Development, PPC, Social Media en Content Marketing;
 • Je volgt, in samenwerking met onze digital strategen en -consultants, SEO sales leads op;
 • Je breidt, in samenwerking met onze performance managers, de SEO contracten van bestaande accounts uit;
 • Je maakt deel uit van het SEO chapter waarin je minimaal 10% van je tijd besteedt aan innovatie en toonaangevendheid;
  • Hierin werk je bijvoorbeeld aan een innovatief project voor content creatie door artificial intelligence, samen met het innovatie team van Adwise;
 • Je bent niet bang het podium te pakken en deelt kennis, ervaring en successen zowel intern (kennissessies, maandborrels) als extern (expert talks, trainingen, blogs, podcasts congressen en cases).

Een (drukke) dag uit het leven als SEO Marketeer
09:30 uur - Het is maandag dus je besluit dat je je dag wat later begint. Gelukkig krijg je bij Adwise de volledige vrijheid om je dagen in te delen zoals jij wil. Je begint jouw dag natuurlijk met een verse espresso en met het checken van het laatste nieuws en updates en je bepaalt of deze updates de moeite waard zijn om te delen met jouw klanten of met de organisatie.

10:00 uur - De maandelijkse squad meeting staat gepland. Dit is het moment om de projecten en ervaringen van de afgelopen maand te delen met je team. Je krijgt waardevolle feedback van je team over hoe je nóg beter kunt aantonen welke successen je allemaal boekt voor je klanten.

12:00 uur - Om 12 uur maak je gebruik van de geheel verzorgde Adwise lunch. Vandaag kies je voor een rijk gevulde pasta-salade en een schaaltje yoghurt, granola, goji-bessen en wat noten en zaden. Je denkt bij jezelf dat je moet oppassen dat je geen hipster wordt.

12:30 uur - Na de lunch speel je een potje Fifa met je PPC-collega. Natuurlijk win je met 3-0 waardoor je het aantal overwinningen van het SEO team op 15 zet, tegenover 1 voor het PPC Team.

13:00 uur - Om 13 uur staat een interne afspraak gepland. We zitten in de agency-pitch voor een van de bekendste fietsenmerken van Nederland en jij bent verantwoordelijk voor het SEO gedeelte. Jullie werken samen een plan uit waarmee jullie als team laten zien dat we niet naar losse kanalen kijken maar naar het grotere geheel. Je bent ervan overtuigd dat jullie de pitch gaan winnen.

14:30 uur - Om 14:30 pak je een half uur om te kijken of er urgente mails of Slack-berichten zijn binnengekomen, slechts een daarvan schat je zo urgent in, dat deze prio krijgt. De rest verplaats je naar je To Do map in Gmail.

15:00 uur - Om 15:00 staat je laatste afspraak van vandaag gepland. Je hebt een uitgebreide onderzoek gedaan naar het zoekgedrag van de doelgroep van deze klant. Dit zoekgedrag heb je vervolgens vertaald naar een advies over de website- en interne lintstructuur. Vandaag staat de afspraak gepland waarin je de belangrijkste conclusies en aanbevelingen, die je in een presentatie hebt verwerkt, deelt met de klant.

16:30 uur - De afspraak is goed gegaan en de klant heeft toegezegd dat ze jouw plan volledig gaan doorvoeren. Je krijgt een compliment van de betrokken account manager voor je overtuigingskracht. Dit geeft je weer wat extra energie om het laatste gedeelte van de dag door te komen. Maar niet voordat je het met je buurvrouw over het afgelopen weekend hebt gehad.

16:45 uur - Je besluit dat je nog een taak op gaat pakken vandaag. Je kijkt in jouw persoonlijke to-do list in Trello en ziet dat je hebt afgesproken dat je voor het SEO chapter deze week een blog zou schrijven over forecasting kunt toepassen voor SEO. Gelukkig had je al behoorlijk wat informatie verzamelt en dus lukt het je om in anderhalf uur een conceptversie van het blog af te ronden. Je deelt deze ter beoordeling met je SEO charterleden.

18:15 uur - Het is mooi geweest voor vandaag. Je klapt je laptop dicht. Voordat je de deur uit loopt maak je nog een flauw grapje naar je enige overgebleven collega over dat hij hier beter een tentje kan opzetten. Met een tevreden glimlach stap je in je auto.

  YOU 

  Naast de benodigde #expertise, #passie, #brains en #attitude vinden we het belangrijk dat je past in onze cultuur. Dit vormt voor ons de basis voor nu, maar ook de toekomst.

  Adwise gelooft boven alles in vriendschap. Als kern van onze organisatie, maar vooral ook in de manier waarop we met onze klanten en medewerkers omgaan en samen ambities realiseren. Uit dat geloof komen vele andere waarden van Adwise voort: passie, samen lol hebben, proactief elkaar helpen, het goed voor elkaar willen doen, maar ook de competitie om het steeds maar weer beter te willen doen. Dit zijn de waarden die we ook zoeken bij jou.

  Verder vragen we:

  • HBO / WO werk- en denkniveau;
  • Aantoonbare specialistische werkervaring binnen SEO;
  • Je weet hoe grote hoeveelheden data moet verwerken, interpreteren en overbrengen, zowel intern als extern;
  • Excel en Google Sheets hebben dan ook geen geheimen meer voor je;
  • Je hebt kennis van HTML, CSS en JavaScript;
  • Je hebt ervaring met SEO voor grote websites;
  • Je kunt technische termen helder en duidelijk uitleggen zodat zelfs een leek het begrijpt;
  • Je kunt SEO en het belang daarvan als geen ander verwoorden en verkopen, zowel intern als extern;
  • Je begrijpt dat SEO niet op zichzelf staat maar dat je de samenwerking moet zoeken met andere disciplines, zoals (web)development, PPC, social media, PR en UX/CRO;
  • Je hebt passie, enthousiasme en bent sterk in communicatie, en weet hiermee de opdrachtgever te overtuigen van jouw plan;
  • Je bent analytisch, creatief, neemt initiatief (nieuwe ideeën) en je weet van aanpakken. Altijd doelgericht;
  • Kennis van Python is een pré.

  US

  Bij Adwise staat je een baan met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid te wachten in een leuke, inspirerende en groeiende organisatie. Je maakt deel uit van een topteam van de leukste collega's en de beste digital professionals.

  Wij vinden het super belangrijk dat jij lekker in je vel zit. Want wanneer jij lekker in je vel zit, kun je optimaal presteren en jezelf ontwikkelen. Wij doen er dan ook alles aan om jou te faciliteren in geluk, gezondheid en vitaliteit. We hebben een inspirerende werkomgeving en de beste faciliteiten om dagelijks het beste in jezelf naar boven te halen. Zoals:

  • Een vaste werkplek;
  • Flexibele werktijden, werken waar en wanneer jij wilt;
  • Volledige reiskostenvergoeding;
  • Vers fruit
  • Dagelijks een vers bereide lunch;
  • Avondmaaltijden service;
  • Yoga & Mindfullness;
  • Gratis sportabonnement;
  • Digital Academy;
  • Opleidingsbudget;
  • Life coach.

  Innovatietijd

  Om onze gezamenlijke en persoonlijke ambities te realiseren besteden we minimaal 10% van onze tijd aan (eigen) innovatieprojecten, zodat we samen continu blijven ontwikkelen en verbeteren. Ook bezoeken we wereldwijd de meest inspirerende events en congressen.

  Lees meer over werken bij Adwise


  #workwithus

  Ben jij te omschrijven als gedreven, innovatief, stressbestendig, zelfkritisch (maar je kunt op zijn tijd ook om jezelf lachen) en voel jij je thuis in een multidisciplinair team?

  Dan ben jij wellicht het perfecte plaatje want de juiste personality is de basis voor succes!

  Solliciteer nu op de vacature SEO marketeer en #workwithus!

  Us

  Bij Adwise staat je een baan met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid te wachten in een leuke, inspirerende en groeiende organisatie. Je maakt deel uit van een topteam van de leukste collega's en de beste digital professionals.

  Wij vinden het super belangrijk dat jij lekker in je vel zit. Want wanneer jij lekker in je vel zit, kun je optimaal presteren en jezelf ontwikkelen. Wij doen er dan ook alles aan om jou te faciliteren in geluk, gezondheid en vitaliteit. We hebben een inspirerende werkomgeving en de beste faciliteiten om dagelijks het beste in jezelf naar boven te halen.

  Meer over werken bij Adwise

  Vloggen
  Leuke peeps
  Nog meer leuke peeps

  Solliciteer nu

  Op deze vacature.

  Meer weten? Neem contact op met Sanne
  
          
  
          
  Voornaam
  Achternaam
  Ongeldig e-mailadres
  Vul een geldig telefoonnummer in
  Meer weten? Neem contact op met Sanne

  Hoe nu verder?

  Solliciteren is één.

  Solliciteer.

  Nadat wij je sollicitatie hebben ontvangen, nemen we contact met je op per telefoon of e-mail. Dan hoor je of jij uitgenodigd wordt voor een eerste kennismaking. 

  Kennismaken. Is er een Adwise fit?

  Tijdens het kennismakingsgesprek willen we jou uiteraard graag leren kennen. Maar het is net zo belangrijk dat jij ons beter leert kennen. Samen kijken we of er sprake is van de “Adwise-fit”. Daarom bespreken we veel tijdens dit eerste gesprek; van je hobby’s, ervaring tot nu toe, jouw ambities en verwachtingen tot aan de Adwise structuur en cultuur.

  Vervolggesprek. Is er een functie-fit?

  Hebben we samen vastgesteld dat de Adwise-fit aanwezig is, dan gaan we kijken naar de functie-fit. In dit vervolggesprek wordt dieper ingegaan op de (dagelijkse) werkzaamheden van de openstaande functie en de teamsamenstelling. Om samen te ontdekken of de functie goed bij jou en jouw kwaliteiten past, kan (afhankelijk van de functie) een persoonlijkheidstest of assessment onderdeel zijn van de procedure.

  Arbeidsvoorwaarden. Welkom bij Adwise!

  Is naast de Adwise-fit óók de functie-fit aanwezig? Dan doen we je een arbeidsvoorwaardelijk voorstel. Ga je akkoord? Dan heten we je welkom bij Adwise. Leuk dat je met ons komt werken!

  Meer weten?

  Elke kan je alles vertellen.

  Heb je een vraag over deze vacature? Wil je meer informatie? Of wil je weten welke andere vacatures we op korte termijn verwachten?

  Contact

  #1 Fullservice Digital Agency 2021