Solliciteer nu
menu

Allround Copywriter

Almelo / contract.

  Wij bieden:
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Werken waar en wanneer je wilt
 • Healthy lunches, sporten en ontspannen
 • Tot 15% innovatie en ontwikkeltijd

We zijn op zoek naar een creatieve Copywriter die in staat is om op conceptniveau te denken en strategieën te vertalen naar tekstuele content.

Wie jij bent
Als echte taaltovenaar ben jij een onmisbare spin in ons dynamische web van creatieve marketing. Je bent een initiatiefrijke inspirator, een storyteller die communicatief en creatief inzicht combineert bij het bedenken en schrijven van sterke teksten voor merkidentiteiten en campagne concepten. Jij denkt in beleving en beschikt over een groot voorstellings- en inlevingsvermogen, wat je in staat stelt om tussen de regels door te lezen en schrijven. Je kan je schrijfstijl en het taalniveau gemakkelijk aanpassen.

Door jouw ervaring en enthousiasme ben je instaat je keuzes gemakkelijk toe te lichten en weet je collega’s en opdrachtgevers mee te krijgen in jouw zienswijze. 

 • Jij schrijft graag voor verschillende doelgroepen en kanalen en weet daarbij te verrassen;
 • Jij bent in staat om binnen de kaders van bestaande brand guidelines, tone of voice creatief te zijn;
 • Jij blijft kan met deadlines omgaan en blijft relaxed onder druk;
 • Jij werkt heel secuur en bent in staat freelancer of vertaalbureaus aan te sturen;
 • Jij weet hoe je teksten moet optimaliseren voor SEO en Social;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend in Nederlands en Engels (pre);
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als copywriter aan merk- of bureauzijde.

Wat jij gaat doen
Als Copywriter vertaal je de strategie of identiteit van een opdrachtgever, naar een originele pakkende (short en long) copy voor merkidentiteiten of campagne concepten. Daarbij kan je denken aan het opstellen van rake Mission statements, Merk manifests, Taglines en Tone of voice- documenten. Allemaal om ervoor te zorgen dat onze klanten met een krachtige en eenduidige stem communiceren. Daarnaast zul je teksten schrijven of redigeren voor veel verschillende platforms zoals; social media kanalen, websites, nieuwsbrieven, productteksten en whitepapers.

Onze projecten en campagnes dragen bij aan de vooraf gestelde doelen, zoals bijvoorbeeld; het verbeteren van de naamsbekendheid of het imago van een merk (branding), of het verhogen van de omzet of online conversies (performance). Met jouw rake copy zorg je ervoor dat we de doelgroepen van klanten en eigen volgers inspireren, informeren of activeren.

Als Copywriter ben je onderdeel van de ‘Creative & Content Studio’ en draag je samen zorg voor hoge kwaliteit creatieve content en merkidentiteiten die er bij Adwise gecreëerd worden. Als creatieve sparringpartner schakel je vaak met onze Brand Strategists en Art Directors en zet je samen de lijnen uit, voordat concepten worden doorvertaald naar de middelenmix in het Studio team. In dit team zijn de skills als: Web, UX, Motion en Graphic design belegd. Daarnaast zul je ook veel samenwerken met onze Social, SEO en Advertising specialisten. Je geeft (on)gevraagd feedback op alle copy die je onder ogen krijgt, zodat we met elkaar groeien en elke dag beter worden.

  You
  Naast de benodigde #expertise, #passie, #brains en #attitude vinden we het belangrijk dat je past in onze cultuur. Dit vormt voor ons de basis voor nu, maar ook de toekomst.

  Adwise gelooft boven alles in vriendschap. Als kern van onze organisatie, maar vooral ook in de manier waarop we met onze klanten en medewerkers omgaan en samen ambities realiseren. Uit dat geloof komen vele andere waarden van Adwise voort: passie, samen lol hebben, proactief elkaar helpen, het goed voor elkaar willen doen, maar ook de competitie om het steeds maar weer beter te willen doen. Dit zijn de waarden die we ook zoeken bij jou.

  Voor jou is er niets mooier dan creatieve communicatieconcepten bedenken en tekstueel uitwerken. Je bent zelfstandig en beschikt uiteraard over goede communicatieve vaardigheden. Op jouw CV zien we daarnaast graag het volgende terug:

  • Je beschikt over een afgeronde opleiding in Communicatie/Creative media;
  • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring als copywriter (bij voorkeur aan bureauzijde);
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het ontwikkelen van merkidentiteiten, positioneringstrajecten en copywriting voor campagnes, zowel voor online als offline omgevingen;
  • Affiniteit/ervaring met arbeidsmarktcommunicatie is een pré;
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels;
  • Je bent bekend met schrijven voor SEO en Social Media;
  • Je hebt een portfolio met sterk onderscheiden content werk voor verschillende merken;
  • Je bent op de hoogte van nieuwe innovatieve mogelijkheden en bereid om nieuwe dingen te proberen.

  Innovatietijd
  Om onze gezamenlijke en persoonlijke ambities te realiseren besteden we minimaal 10% van onze tijd aan (eigen) innovatieprojecten, zodat we samen continu blijven ontwikkelen en verbeteren. Ook bezoeken we wereldwijd de meest inspirerende events en congressen.

  #workwithus!
  Ben jij te omschrijven als gedreven, ambitieus en zelfkritisch (maar je kunt op zijn tijd ook om jezelf lachen)?

  Dan ben jij wellicht het perfecte plaatje want de juiste personality is de basis voor succes!

  Solliciteer nu op de vacature Copywriter en #workwithus!

  Us

  Bij Adwise staat je een baan met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid te wachten in een leuke, inspirerende en groeiende organisatie. Je maakt deel uit van een topteam van de leukste collega's en de beste digital professionals.

  Wij vinden het super belangrijk dat jij lekker in je vel zit. Want wanneer jij lekker in je vel zit, kun je optimaal presteren en jezelf ontwikkelen. Wij doen er dan ook alles aan om jou te faciliteren in geluk, gezondheid en vitaliteit. We hebben een inspirerende werkomgeving en de beste faciliteiten om dagelijks het beste in jezelf naar boven te halen.

  Meer over werken bij Adwise

  Solliciteer nu

  Op deze vacature.

  Meer weten? Neem contact op met Sanne
  
          
  
          
  Voornaam
  Achternaam
  Ongeldig e-mailadres
  Vul een geldig telefoonnummer in
  Meer weten? Neem contact met Elke op

  Hoe nu verder?

  Solliciteren is één.

  Solliciteer.

  Nadat wij je sollicitatie hebben ontvangen, nemen we contact met je op per telefoon of e-mail. Dan hoor je of jij uitgenodigd wordt voor een eerste kennismaking.

  Kennismaken. Is er een Adwise fit?

  Tijdens het kennismakingsgesprek willen we jou uiteraard graag leren kennen. Maar het is net zo belangrijk dat jij ons beter leert kennen. Samen kijken we of er sprake is van de “Adwise-fit”. Daarom bespreken we veel tijdens dit eerste gesprek; van je hobby’s, ervaring tot nu toe, jouw ambities en verwachtingen tot aan de Adwise structuur en cultuur.

  Vervolggesprek. Is er een functie-fit?

  Hebben we samen vastgesteld dat de Adwise-fit aanwezig is, dan gaan we kijken naar de functie-fit. In dit vervolggesprek wordt dieper ingegaan op de (dagelijkse) werkzaamheden van de openstaande functie en de teamsamenstelling. Om samen te ontdekken of de functie goed bij jou en jouw kwaliteiten past, kan (afhankelijk van de functie) een persoonlijkheidstest of assessment onderdeel zijn van de procedure.

  Arbeidsvoorwaarden. Welkom bij Adwise!

  Is naast de Adwise-fit óók de functie-fit aanwezig? Dan doen we je een arbeidsvoorwaardelijk voorstel. Ga je akkoord? Dan heten we je welkom bij Adwise. Leuk dat je met ons komt werken!

  Strategy, Brand & CX vacatures

  Do something you love and make an impact.

  • Alle categorieën
   • Strategy
   • Brand & CX
  • Alle locaties
   • Almelo
  • Dienstverband
   • parttime
  Staat je vacature er niet tussen?

  Maak je interesse om bij ons te werken kenbaar en doe een open sollicitatie

  Open sollicitatie
  Wil je geen vacature missen?

  Meld je aan voor een job alert en blijf op de hoogte van onze vacatures

  Job alert instellen

  Meer weten?

  Elke kan je alles vertellen.

  Heb je een vraag over deze vacature? Wil je meer informatie? Of wil je weten welke andere vacatures we op korte termijn verwachten?

  Contact

  #1 Fullservice Digital Agency 2021