Challenge us
menu

Werken waar en wanneer je wil bij Adwise

Werken waar en wanneer je wil

Werken waar en wanneer je wil. Maar nu écht. Het is zo’n typische arbeidsvoorwaarde die veel bedrijven beamen, maar in veel gevallen nooit werkelijkheid wordt. Jammer, vinden wij. Ook bij Adwise roepen we het al jaren: “Je krijgt alle vrijheid om te werken waar en wanneer je wil. Almelo is onze standplaats, maar verder kan je alle kanten op.” Toch werd het vrijwel nooit gedaan. Na de digitalisering van de afgelopen jaren, veranderde ons principe ‘werken waar en wanneer je wil’ mee. Mensen voelen steeds vaker de vrijheid om te gaan en zien aan alle kanten dat de mogelijkheden er zijn om in het buitenland te werken. In dit artikel vertellen we jullie hoe dit bij Adwise precies in zijn werk gaat, onze visie hierop, de ervaring van de eerste Adwiser, de situatie intern en de reactie van een klant.

Wanneer start jij met werken waar én wanneer je wil?

Leestijd: 3 minuten - Auteurs:

Leonie Kranenberg 

Projecten managen aan de kust van Alicante

Dit voorjaar heeft Anne, Projectmanager bij Adwise, als eerste collega zeven weken lang vertoefd in het zonnige Spanje: “Het was heerlijk! Samen met een vriendin zat ik aan de kust van Alicante. We werkten de reguliere werktijden en in de avond voelde het als vakantie. Terwijl Nederland in Lockdown zat, had ik alle vrijheid van zowel mijn werk als van het land waar we verbleven, waar corona toen nog veel minder impact had. Mijn dag bestond uit wakker worden in het zonnetje, meetings aan de rand van het zwembad onder het genot van vers fruit en in mijn pauze een duik in het zwembad. De flexibiliteit vanuit Adwise gaf mij alle vertrouwen om die kant op te gaan. Ik had het voor geen goud willen missen en zou het al mijn collega’s aanraden. Mijn volgende werktrip staat trouwens alweer op de planning!”

Ervaring van Flairosol (klantzijde)

Het was voor ons als werkgever, Anne als collega, maar ook voor onze klanten een mooie test. Hoe zit het met bereikbaarheid? Verbinding? Kunnen de meetings gewoon doorgaan zoals gebruikelijk, of merken ze wel degelijk verschil? We vroegen het aan Nikki Janssen, zij is verantwoordelijk voor de marketing binnen Europa van de producten AFA Dispensing. Tijdens het verblijf van Anne hebben ze samengewerkt aan een mooi website traject: “Eerlijk gezegd hebben wij er niks van gemerkt. Anne haar connectie en verbinding was goed. De samenwerking is super verlopen en ik vond het eerder inspirerend om te zien dat Anne gewoon in Spanje zat. Heerlijk! Of ze nou op kantoor zat in onze Zoommeeting of op haar balkon in Spanje, dat maakt in deze digitale tijd helemaal niks uit. Wat mij betreft is het een verrijking en ik vind het mooi om te zien dat een werkgever dit ‘gunt’ aan haar medewerkers. Dit laat een stuk vooruitstrevenheid van Adwise zien.” 

De samenwerking intern

Ook intern was het even schakelen. Hoe hebben andere collega’s het eigenlijk ervaren? Ronald, Account Director bij Adwise, werkte met zijn klantteam aan het websitetraject voor Flairosol: Sinds de corona thuisquarantaine periode is videobellen en op afstand werken de nieuwe norm geworden. Eerlijk gezegd denk ik dat videobellen voor veel vergaderingen de norm blijft. Dat Anne niet op een werkkamer zat in Nederland maar heerlijk in de Spaanse zon merk je totaal niet aan de kwaliteit van het geleverde werk. De verbinding was goed waardoor vergaderingen soepel en als vanouds liepen. Moet wel eerlijk zeggen dat er één nadeel zit aan collega's die werken op afstand. En dat zijn soms de jaloersmakende achtergronden en een blik op de Spaanse zon terwijl wij met Hollandse regen te maken hadden. Nu hadden we in de situatie van Anne geen last van tijdsverschil en is een kwalitatieve, digitale verbinding een must. Als dat past dan is de sky the limit wat mij betreft qua werken op afstand.”

Waarom vrijheid belangrijk is

Vertrouwen is één van onze belangrijkste kernwaarden. Het is de basis voor groei en samenwerken. Wanneer je bij Adwise begint met werken start dit met wederzijds vertrouwen. Als werkgever geven we dit vertrouwen aan iedereen. En vertrouwen we erop dat iedereen verantwoordelijkheid draagt voor zijn/haar job in de samenwerking intern en extern met onze klanten en partners. Waar ze dat dan doen en wanneer? Dat maakt voor ons niet uit. Die vrijheid krijg je altijd. Wij doen een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid. Het thuiswerken van de afgelopen tijd bewijst daarnaast dan ook dat het geven van dit vertrouwen aan onze mensen meer dan verdiend is. Naast een vol kantoor en uiteraard de gezelligheid op kantoor en de feestjes, is er tijdens de pandemie vrijwel niets veranderd en kon het werk gewoon doorgang vinden.

 

Laten we daarnaast niet vergeten dat grenzen vervagen. Letterlijk. Als we willen, kunnen we 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar zijn. We kunnen overal ter wereld intunen voor een brainstorm sessie en Zoom werkt ook prima vanaf je balkon aan de Spaanse kust. En heel eerlijk? Het doel is om onze klanten op een beslissende voorsprong te zetten, blij te maken en collega’s gelukkig zien. En waar ter wereld ze dat doen? Dat doet er niet toe. We geloven dat persoonlijke vrijheid en ontwikkeling het beste in je naar boven haalt. Wat goed is voor jou, is goed voor ons allemaal. We zijn een jong bedrijf en stimuleren zelfs iedereen om het eens te proberen. Wellicht geeft het je nieuwe inzichten, een extra energieboost of een ander perspectief? 

We horen van alle kanten uit de organisatie signalen van mensen die het graag eens proberen. Daar zijn we blij om! De eerstvolgende collega heeft haar tickets al geboekt en het lijkt erop dat er velen zullen volgen.

Meer weten over werken bij Adwise?

Elke, Talent Acquisition Manager, vertelt je er graag alles over

Werken bij Adwise

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

Emerce 100 #1-3 Digital agency '21 '22 '23

#1-3 Digital agency '21 '22 '23