Challenge us
menu

Adwise en viaBOVAG winnen Friends of Search Award in de categorie SEO

Friends of Search 2021

Bij de jaarlijkse uitreiking van de Friends of Search Awards is Adwise samen met viaBOVAG als winnaar uit de bus gekomen in de categorie SEO. Een prachtige onderscheiding waar we ontzettend trots op zijn! De internationale jury loofde vooral het innovatieve karakter van de ingezonden case en de slimme inzet van moderne technologie. Een deel van ons search team was in Amsterdam aanwezig om de award persoonlijk in ontvangst te nemen.

Friends of Search  is één van de grootste jaarlijkse search conferenties in Europa. Ruim 600 consultants, marketeers en organisaties kwamen dit jaar naar Amsterdam om alles te leren over de nieuwste SEO en SEA technieken en ontwikkelingen. Sinds twee jaar worden er tijdens de conferentie in samenwerking met DDMA en VIA Nederland ook prijzen uitgereikt aan de meest innovatieve search samenwerkingen. Winnaars mogen hun case presenteren voor alle aanwezigen.

Adwise X viaBOVAG, de case in het kort
Als relatieve nieuwkomer het grootste online autoplatform worden in de sterk concurrerende automotive-branche en uiteindelijk zelfs marktleider worden op het gebied van voertuig of mobiliteitsoplossingen; dat is een flinke uitdaging. Eén die we in opdracht van viaBOVAG met succes zijn aangegaan!

Hoewel deze case voornamelijk is uitgedacht om organische groei te realiseren, is er vanaf dag één een multichannel aanpak geweest. Deze case heeft namelijk ook een positieve invloed op de paid kanalen van viaBOVAG.nl. Met meer gerichte en specifieke landingspagina's vol relevante content hebben we bezoekers laten landen op pagina's die beter aansluiten bij hun behoeften. Dit zorgde voor hogere relevantie, betere kwaliteitsscores, lagere bounce rates én een hogere conversieratio vanuit de betaalde campagnes.

Door elke fase in dit grootschalige proces te automatiseren, hebben we in relatief korte tijd veel impact gerealiseerd met een beperkt budget. Dit resulteerde in zowel een exponentiële stijging op het gebied van organische sessies als een flinke toename van het aantal aanvragen. En dat alles in een competitieve markt.  

''De jury vond de viaBOVAG.nl-case een uitstekend voorbeeld van innovatief denken en het toepassen van moderne technologie om SEO op grote schaal te automatiseren, met als gevolg een sterke groei van de website. Het is zeldzaam om een dergelijke combinatie van strategisch inzicht en geavanceerde technische implementatie te zien, en dat bracht deze case een stapje verder dan de andere genomineerden.” Barry Adams, juryvoorzitter en oprichter Polemic Digital 

Benieuwd naar de volledige viaBovag case? Hou dan onze socials in de gaten want daar delen we binnenkort de volledige case! Bekijk alvast de afbeelding hieronder om een beeld te krijgen van het proces, de samenwerking en de prachtige resultaten. Stay tuned!

Ook aan de slag met SEO optimalisatie?

Onze award-winning specialisten staan voor je klaar.

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

#1 Fullservice Digital Agency 2021