Challenge us
menu

Module Gesprekstechnieken en Non-verbale communicatie

Laat je opleiden door award-winning professionals uit de praktijk

Voor wie is deze training interessant?

Weet jij hoe je overkomt op anderen? Welke signalen geef je af met je houding, intonatie en jouw taalgebruik? In dit ontwikkelprogramma kom je erachter. Met het ontwikkelprogramma Gesprekstechnieken en non-verbale communicatie laten we je de kracht van communiatie ervaren. We voorzien je van handige tips die je direct kunt toepassen in de praktijk. Dit ontwikkelprogramma is niet alleen voor salesprofessionals, maar ook voor andere professionals die graag willen werken aan een professionele werkwijze- en communicatie.

Meld je direct aan

Ontwikkel jezelf

Verrijk je kennis en verzilver jouw certificaat.

We bekijken de verschillende vormen van communicatie en doelgroepen met wie jij communiceert. Communiceer jij anders richting een klant, collega, leverancier of vriend? Welk signaal geef je dan af? Het doel van dit programma is dat jij je bewust bent geworden van de signalen die jij afgeeft en dat je weet dat je dit kunt sturen.

Periode
Deze cursus is kosteloos beschikbaar vanaf 2 januari 2021 tot 15 augustus 2021. Je dient in ieder geval één module te hebben afgerond voor 31 juli 2021. Je kunt zelf de dagdelen inplannen binnen deze periode.

Begeleiding
Dit traject wordt ondersteund door een persoonlijke trainer. De trainer is gedurende het traject beschikbaar voor het stellen van vragen. De dagdelen worden via MS Office Teams gegeven. Tijdens deze sessies wordt er altijd een case behandeld en besproken tijdens een groepsdiscussie. Naderhand ontvang je het lesmateriaal.

Benodigde voorkennis
Geen

Na afloop van de training

 • Weet je hoe jij je op een professionele manier kunt presenteren richting verschillende doelgroepen.
 • Weet je hoe je dit kunt beïnvloeden door een bepaalde houding aan te nemen of suggestieve opmerkingen te gebruiken.
 • Weet je hoe je jouw gesprekspartner zelf kan laten zeggen dat hij wil wat jij aanbiedt.

Adwise Academy

Erkend als e-Academy learningpartner.

De ontwikkelingen in het digitale landschap nemen een enorme vlucht. Hierdoor hebben steeds meer organisaties moeite om hun kennisniveau op peil te houden. Het actueel houden van kennis en zorgen voor synergie tussen alle middelen is veelal een uitdaging. Wij helpen je graag om je kennis op pijl te houden met de Adwise Academy. Wij bieden verschillende trainingen en cursussen waarbij je persoonlijke één-op-één begeleiding krijgt en leert van experts die dagelijks actief zijn in het vakgebied. Dit helpt je verder met het succesvol realiseren van jouw ambities in de digitale wereld.

Adwise Academy is een e-Academy learningpartner. Hiermee tonen wij aan dat onze opleidingen kwalitatief én actueel zijn. Daarnaast geven onze trainers regelmatig trainingen en masterclasses bij opleidingsinstituten als Beeckestijn Business School en Frankwatching. 

e-Academy Learningpartner                    

Inhoud van de training

In deze training zet je een eerste stap in de richting van Gesprekstechnieken en Non-verbale communicatie. De training is opgedeeld in drie dagdelen: 

 • Dagdeel 1: Gesprekstechnieken
  Je voert waarschijnlijk heel wat gesprekken op een dag. Met familieleden, vrienden, collega’s, klanten, leveranciers. In dit eerste dagdeel kijken we naar de gesprekstechnieken op zakelijk niveau. Hoe voer je een professioneel gesprek met je klant, collega of levencier? We kijken hierbij naar intonatie, volume, taalgebruik en verschillende sturingsmogelijkheden in eengesprek, zoals suggestief, informatief of aannemend.

 • Dagdeel 2: Non-verbale communicatie
  Hoe de ontvanger een gesprek ervaart kun je beïnvloeden. Dat doe je voor slechts 20% met de woorden die je gebruikt. 80% gaat dus uit van je houding en gedrag. Welke signalen straal je uit? We oefenen met verschillende houdingen en jouw eigen reactie daarop. We passen dit vervolgens toe in praktijkvoorbeelden. Tijdens deze praktijkvoorbeelden maken we gebruik van verschillende technieken, zoals spiegelen. Tenslotte gaan we kort in op hoe jij communiceert met kleuren.

 • Dagdeel 3: Actief luisteren
  Het klinkt zo simpel. Gewoon luisteren. Toch kunnen heel weinig mensen ‘actief luisteren’. Vooral i het salesvak is dit zo belangrijk. Maar hoe doe je dat nou? We gaan in dit dagdeel oefenen hoe je actief luistert door een aantal elementen toe te passen, zoals bevestigen, gerichte vragen stellen en samenvatten.

Wat heb ik geleerd?
Na deze cursus weet je hoe jij je op een professionele manier kunt presenteren richting verschillende doelgroepen en weet je ook hoe je dit kunt beïnvloeden door een bepaalde houding aan te nemen of suggestieve opmerkingen te gebruiken. Ook heb je geleerd hoe je jouw gesprekspartner zelf kan laten zeggen dat hij wil wat jij aanbiedt.

Groepsomvang

Maximaal 30 deelnemers

Deelnamekosten

Volledig gesubsidieerd (t.w.v. €750,- excl BTW.)

Inclusief

Certificaat

Onze Academy trainers

Delen graag hun kennis vanuit hun expertise.

Ruben Timmermans Digital Marketeer
Davey Stokkers Digital Advertising Marketeer
Patrik Hilferink Digital Strategist
Arnold Maskat Digital Strategist
Marten Kracht Digital Strategist & UX Marketeer
Merle Baake Accountmanager / Data Analist
Marieke Bakker
Marieke Bakker Head of Brand & Experience / Senior Branding & Content Strategist
Angelique Prenger Digital Marketeer
Shari Jalimsing SEO Marketeer
Devin Poorterman SEO Marketeer
Alice Kaal Digital marketeer
Milou Grunder Content & Social Marketeer
Britt Veldhuis Content & Social Marketeer
Elke Eijsink Email & Content Marketeer
Jasmijn Hemersma Head of Email / Senior Email Consultant
Tom de Haas Head of UX & CRO / Senior UX & CRO consultant

Dit zeggen onze deelnemers

Succesverhalen.

"De Adwise Academy heeft mij een brede kennis over het vak gegeven en inzicht gegeven in mijn voorkeuren/specialiteiten."

Tiara Schouten Content medewerker bij Otto Simon
Tiara Schouten Content medewerker bij Otto Simon

Dit zeggen onze deelnemers

Succesverhalen.

"Door de cursus heb ik extra opdrachten binnen gehaald voor mijn eigen bedrijf"

Dick Soepenberg Eigenaar van Sportfoto
Dick Soepenberg Eigenaar van Sportfoto

Dit zeggen onze deelnemers

Succesverhalen.

"De cursus was echt super, zoveel nieuwe informatie en veel nieuwe inzichten gekregen!"

Mireille Fokke Commercieel medewerker binnendienst bij Weghorst Wonen
Mireille Fokke Commercieel medewerker binnendienst bij Weghorst Wonen

Studiebelasting, kosten en certificering

Training en coaching door onze award-winning professionals..

Studiebelasting

De studiebelasting is ongeveer 16 uur. Dit is opgebouwd in 3 dagdelen van 4 uren en 4 uren thuisstudie met digitale ondersteuning van jouw persoonlijke trainer.

Na afronding

 1. Ben je in bezit van het Gesprekstechnieken en Non-verbale communicatie certificaat.
 2. Ben je bekend met de basisbeginselen van Gesprekstechnieken en Non-verbale communicatie. 

Certificaat

Deze module wordt afgesloten met een certificaat van deelname door Weesvaardig. Weesvaardig is in het bezit van het NRTO-keurmerk. Je hoeft voor deze cursus geen eindtoets te doen.

Kosten

Volledig gesubsidieerd! Deze cursus kan per 1 januari 2021 vergoed worden. Normale kosten bedragen €750,- excl. BTW voor 16 studie uren.

 

Heb je vragen over dit ontwikkeltraject? Neem dan contact op via het contactformulier op de website: www.weesvaardig.nl

Voor al onze ontwikkeltrajecten en cursussen gelden onze algemene voorwaarden: https://www.weesvaardig.nl/service/algemene-voorwaarden.html

Meld je direct aan

En wees verzekerd van een plek.