35% lagere kosten per conversie

Het belang van een goede boodschap
en zichtbaarheid met Google AdWords

35% lagere kosten per conversie met 39% meer conversies door betere zichtbaarheid en betere boodschap

35% lagere CPL met 39% meer conversies door betere zichtbaarheid en betere boodschap

Situatie

Voor een opdrachtgever, een transporteur, is het belangrijk om offerte aanvragen te krijgen voor
transport aanvragen. Door de toenemende concurrentie zag de opdrachtgever het aantal offerteaanvragen dalen en de kosten per CPL stijgen. Met het adverteren door middel van standaard advertenties in het zoeknetwerk van zoekmachines (Google Adwords) en beeldadvertenties in het Google Display netwerk (GDN)  werd een CPL (kosten per lead) van €25,54 behaald voor 70 conversies.

Aanpak

Bezoekers zijn op zoek naar transporteur die snel kan reageren op een offerteaanvraag en daarnaast prominent aanwezig is in de zoekresultaten. Voor de boodschap is het belangrijk om te communiceren dat zij de specialist zijn voor het desbetreffende transport. In de boodschap werd onder andere opgenomen “binnen 1 uur reactie op uw offerteaanvraag” in de standaard- en beeldadvertenties. Dit in combinatie met een betere zichtbaarheid binnen de zoekresultaten, zullen naar verwachting meer bezoekers worden aangetrokken. Deze bezoekers zullen binnenkomen op een pagina met een aangescherpte boodschap waardoor deze betere converteren.

Resultaat

De kosten per lead daalde met 35% van €25,54 naar €16,52 het aantal conversies steeg van 70 naar 115 conversies, een stijging van 39% door het aanscherpen van de boodschap en betere zichtbaarheid binnen de zoekresultaten.

 

Google adwords case 1

Wat is jouw business case?

Wat is jouw business case?

Graag sparren we samen om te kijken wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Hierdoor krijg je inzicht en advies in de keuzes die gemaakt kunnen worden. 

Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Laten we samen sparren!

Klanten over ons

Meest succesvolle vroegboek campagne ooit

Oad
Review van Oad over Oad