Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie

Adwise is van mening dat optimalisatie van de conversie van een website een doorlopend proces is. Er zijn continu nieuwe inzichten beschikbaar die wij gebruiken voor het verbeteren van de conversie van jouw website of webshop. Kan een call to action nog effectiever worden gemaakt? Zijn er nieuwe conversiemogelijkheden te benoemen? Is elke onderdeel van de website gebruiksvriendelijk genoeg? Wij geven antwoord op deze vragen en zorgen vervolgens voor verbeteringen. 

Deze verschillende methodieken/tools zet Adwise graag in op het gebied van conversie optimalisatie:

 • Usability onderzoek en advies
  Conversieverbetering begint vaak bij het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid. Daar hanteert Adwise diverse methodes voor. Door in te steken op gebruiksvriendelijke navigatie en paginaopbouw, optimale kleuren en vormen, maar ook de psychologie achter de bezoekersbehoeften zorgen we voor een optimale usability van de website.
 • Expert review
  Niemand weet beter hoe het beter kan dan een expert. Laat een ervaren medewerker van Adwise daarom eens naar jouw website kijken tijdens een expert review. Dit kan op algemeen niveau, maar ook als je specifieke problemen hebt waar je naar wilt laten kijken. Naast de duidelijke problemen op het gebied van usability komen ook de actiegerichtheid en zoekmachineoptimalisatie aan bod. Onze experts staan voor jou klaar om de website beter te laten scoren met hun praktische tips!
 • Cognitive walkthrough
  Om te bepalen of een website gebruiksvriendelijk genoeg is, kunnen we de cognitive walkthrough inzetten. Hierbij krijgen testpersonen specifieke taken die zij moeten uitvoeren op de website. Hierbij vragen we de gebruikers hoe ze een taak zullen uitvoeren zonder dat ze de website hoeven te zien.
  Meer over de cognitieve walktrough
 • Gebruikersonderzoek/Usability test
  Er is maar één groep die bepaalt hoe goed een website scoort en dat zijn de bezoekers. Zij gebruiken de website om informatie te vinden en om producten te kopen. Door middel van gebruikersonderzoek met proefpersonen komen we erachter hoe praktisch de website in elkaar zit. Kan elke bezoeker de juiste informatie vinden?
  Meer over gebruikersonderzoek en usability test
 • Eye tracking onderzoek 
  Onze ogen liegen niet. Daarom kan een eye tracking test heel confronterend zijn. Jij kunt een gekleurde button heel opvallend vinden, maar het kan best zijn dat jouw bezoekers er niet eens naar kijken. Uit een eye tracking test komen heatmaps en gazeplots voort, waarmee je kunt zien welke delen van een pagina het meest worden bekeken en in welke volgorde. Dat zijn uiterst leerzame handvatten voor het vervolgtraject.
 • A/B testen/Multivariabele testen
  Soms werkt versie A van een webpagina het beste en soms versie B. Om daar zekerheid over te krijgen is een A/B test zeer geschikt. Je test live op jouw eigen website. De ene helft van de bezoeker ziet pagina A en de andere helft pagina B. De conversieresultaten laten zien welke pagina het beste scoort. Wil je meer dan twee varianten testen, dan kunnen we een multivariabele test opzetten, op een vergelijkbare manier als de A/B test. Tijdens deze tests kun je van alles testen, zoals vormen, kleuren, posities en hoeveelheid tekst. 
 • Clicktale onderzoek
  Door middel van een Clicktale onderzoek heb je de gegevens van elke muisbeweging, elke klik en elke toetsaanslag. Daarmee heb je keiharde cijfers in handen over de huidige conversie en usability van jouw website. Op basis van het Clicktale onderzoek kunnen we bepaalde zaken voor jou finetunen.
 • Usability Metrics
  Meten is weten, ook als het om usability gaat. Adwise presenteert jou de cijfers op het gebied van gebruiksvriendelijkheid na afloop van een online onderzoek met proefpersonen. Zo krijg je een betrouwbaar beeld van usability-zaken, zoals de positie van buttons en de navigatie door de website. Je komt te weten waarom ze massaal naar de ene pagina gaan en amper op de andere komen. Tijdens deze test leggen we alles vast: van de positie van de cursor tot het aantal seconden dat de proefpersoon erover doet om een bepaald doel te bereiken.
  Meer over Usability Metrics
We adviseren je graag verder!

We adviseren je graag verder!

Graag helpen we je met het maken van de juiste keuzes zodat ze optellen in het resultaat. 

Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Vraag een adviesgesprek aan!

Klanten over ons

Kim Otte van Leadax

Adwise heeft ons bewezen dat online marketing ook binnen een van oorsprong behouden markt succesvol kan zijn en waarbij offline en online kanalen effectief samenkomen en elkaar versterken

Kim Otte
Leadax
Review van Leadax over Leadax

Certificeringen