User eXperience (UX) testing

User eXperience (UX) test van jouw website, webshop of applicatie

Je wilt graag de omzet uit jouw webshop verhogen, of het aantal informatieaanvragen via de website laten toenemen. Via Google Analytics zie je wat populaire pagina’s zijn, hoe lang mensen op een pagina zijn en waar ze afhaken - maar waarom? Met User Experience (UX) testing brengen wij dit in kaart. Wij verzorgen een geheel traject van doelgroepbepaling en het werven van testers tot aan het uitvoeren van 5 tests en opleveren van een adviesrapport. Deze tests worden uitgevoerd op verschillende devices zoals een PC, laptop, tablet en mobiele telefoon. Uit een UX test komen zeer concrete verbeterpunten waarmee de gebruikerservaring van de bezoekers direct verbeterd kan worden en jouw website of webshop beter zal gaan converteren.

"Getting to know the guests you're inviting to the party"

Werkwijze

De tester, zorgvuldig geselecteerd uit ons eigen testpanel of uit jouw relatiebestand na een doelgroepanalyse, wordt ontvangen bij Adwise. In de ‘huiskamer’ setting wordt de tester op zijn gemak gesteld en wordt de test nader toegelicht. In het UX lab wordt de sessie vervolgens opgenomen. Door middel twee camera’s (een camera die de setting vastlegt en een camera die het scherm inclusief expressie van de tester vastlegt) wordt de sessie opgenomen. Per tester wordt bepaald of er wordt getest op een PC, laptop, tablet of mobiele telefoon. Elke nuance wordt vastgelegd; de blik van de tester, de frustratie in zijn of haar stem en de verborgen problemen in jouw product of website. Na vijf testsessies hebben we 85 – 90% van alle problemen opgespoord en beschik je over een testrapport aan de hand waarvan de beleving (gebruikerservaring), conversie en verkoop op de website of webshop verbeterd kunnen worden.
 
 
Voordelen
  • Feiten in plaats van meningen
  • Uitgevoerd door relevante doelgroep van 5 personen
  • Alle devices worden getest: PC, laptop, tablet, mobiel
  • Maatwerk resultaat, geen ‘best practices’
  • Overtuigend bewijsmateriaal
  • Vastgelegd op video
Stappenplan
  • Voorbereiding (introductie, testscript, doelgroepbepaling)
  • Werven van testers
  • Uitvoeren 5 UX tests op verschillende devices incl. video
  • Adviesrapport

Aanvullende tools (methodieken)

 

UX ruimte huren?

Zelf een test opzetten, uitvoeren en begeleiden maar geen UX ruimte tot je beschikking?

Adwise biedt de mogelijkheid om het user experience center te huren. Het centrum is voorzien van innovatieve software en observatiemiddelen in een huiselijke setting. 

 

Over Adwise

Adwise is specialist op het gebied van online marketing en helpt organisaties succesvol business ambities te realiseren door middel van toonaangevende expertise en de beste customer experience. We bieden een full-service dienstverlening van strategie & concept tot de ontwikkeling en optimalisatie van online media en de inzet, beheer en optimalisatie van online campagnes. Wij geloven in de optimale vertaalslag van business ambities naar de inzet van de juiste middelen, op het juiste moment, op de juiste plek en met de juiste boodschap resulterend in Maximaal Online Rendement voor jou als opdrachtgever.

We adviseren je graag verder!

We adviseren je graag verder!

Graag helpen we je met het maken van de juiste keuzes zodat ze optellen in het resultaat. 

Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Vraag een adviesgesprek aan!

Klanten over ons

Karla van 't Hag van HEKS’NKAAS

Een team van mensen die weten waar ze het over hebben. Enthousiast en 'eager'. Ik heb absoluut gekregen wat ik voor ogen had!

Karla van 't Hag
HEKS’NKAAS
Review van Roerink Food Family over HEKS’NKAAS

Certificeringen