Solliciteer nu
menu

Data analist

Lelystad / remote / fulltime.

De digitale consument van vandaag bereik je alleen optimaal met digital-first marketing. Als digital marketing professional bij Adwise loop je voorop in alle disciplines en expertises binnen digital marketing. Je weet precies de doelgroep te bereiken met gepersonaliseerde content, waardoor geweldige ervaringen en onbreekbare klantrelaties ontstaan. En dat leidt bijna automatisch tot maximale groei op digitale doelstellingen.

Lees verder
  Wij bieden:
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Werken waar en wanneer je wilt
 • Healthy lunches, sporten en ontspannen
 • Tot 15% innovatie en ontwikkeltijd

Blink jij uit in het analyseren en overzichtelijk weergeven van data, zodat jouw marketing collega's op basis hiervan de strategie kunnen bepalen? En is het meedenken over strategische verbeteringen op het gebied van datavisualisatie helemaal jouw ding? Lees dan snel verder, want wij zijn samen met een van onze opdrachtgevers op zoek naar een Data analist!


How to make impact.

Door het inzichtelijk maken en het analyseren van data weet jij het marketingteam heldere en implementeerbare adviezen te geven. Op basis van deze adviezen wordt de marketingstrategie bepaald en deze is vanzelfsprekend van grote invloed op de organisatiedoelstellingen.


What to do.

Je organiseert en structureert data uit diverse systemen (SQL, PowerBI, Google Analytics, e.d.) en transformeert deze tot kwalitatieve rapporten. Je analyseert deze data en rapporteert inzichten op het gebied van klantgedrag, prijsontwikkelingen, klanttevredenheid, omzetgroei, margeverbeteringen, etc. 

Vragen die jij wilt beantwoorden zijn onder andere hoe is de prijselasticiteit van verschillende groepen? Op welke producten verdienen we geld en op welke minder? Welke impact heeft een doorvoering van een specifieke verbetering op de salesactiviteiten gehad? En welke promotiecampagnes werken het beste?

Je vertaalt de uitkomsten van je analyses naar heldere en implementeerbare adviezen. Je werkt aan de verdere doorontwikkeling van onze KPI dashboards. Je evalueert proactief wat diverse verbeterinitiatieven hebben opgeleverd en houdt je collega’s scherp om beslissingen data-gedreven te houden. Hierdoor zorg je voor tastbare verbeteringen die leiden tot groei op alle vlakken.

Je werkt met veel verschillende stakeholders, brengt in kaart wat zij echt nodig hebben en levert hen de meest actionable inzichten. Zo kunnen zij meteen waardevolle acties bepalen die impact hebben op EBITDA en NPS.

In de rol van data analist rapporteer je aan de Managing Director en werk je intensief samen met collega’s van de afdelingen marketing, finance en development. Je bent een belangrijk aanspreekpunt voor collega’s en je ondersteunt hen in het gebruik van de beschikbare analyses. Naast jouw analytische capaciteiten ben je daarom ook communicatief sterk; je kunt de uitkomsten van jouw analyses in begrijpbare taal overbrengen aan het team. 

“Organisaties groeien door de mensen die er werken en mensen groeien door de organisaties waar ze werken.”


Who are you?

Je bent een enthousiaste en gedreven data analist met minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie, het liefst in een e-commerce omgeving. Je hebt een afgeronde WO opleiding of Master in de richting van Marketing Analytics/Intelligence, Econometrie of Data Science.

In alles wat je doet ben je ultiem data-gedreven. Je bent dan ook goed met Excel en vaardig in databases en analyse tools bijv. SQL en/of PowerBI. Je hebt ervaring met dashboarding tools zoals Google Data Studio, Tableau en Qlikview). Daarbij zie je analyses niet als doel op zich, maar als middel om tot business inzichten te komen. Je bent beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.


What we give.

 • Een uitdagende functie in een specialistisch marketingteam
 • Een intensieve samenwerking met een digital agency
 • De mogelijkheid om remote te werken
 • Een snelgroeiend label met focus op data-driven online marketing
 • Een inspirerende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatieven
 • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

Us

Bij Adwise staat je een baan met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid te wachten in een leuke, inspirerende en groeiende organisatie. Je maakt deel uit van een topteam van de leukste collega's en de beste digital professionals.

Wij vinden het super belangrijk dat jij lekker in je vel zit. Want wanneer jij lekker in je vel zit, kun je optimaal presteren en jezelf ontwikkelen. Wij doen er dan ook alles aan om jou te faciliteren in geluk, gezondheid en vitaliteit. We hebben een inspirerende werkomgeving en de beste faciliteiten om dagelijks het beste in jezelf naar boven te halen.

Meer over werken bij Adwise

Vloggen
Leuke peeps
Nog meer leuke peeps

Solliciteer nu

Op deze vacature.

Meer weten? Neem contact op met Elina

        

        
Voornaam
Achternaam
Ongeldig e-mailadres
Vul een geldig telefoonnummer in
Meer weten? Neem contact op met Elina

Hoe nu verder?

Solliciteren is één.

Solliciteer.

Nadat wij je sollicitatie hebben ontvangen, nemen we contact met je op per telefoon of e-mail. Dan hoor je of jij uitgenodigd wordt voor een eerste kennismaking. 

Kennismaken. Is er een Adwise fit?

Tijdens het kennismakingsgesprek willen we jou uiteraard graag leren kennen. Maar het is net zo belangrijk dat jij ons beter leert kennen. Samen kijken we of er sprake is van de “Adwise-fit”. Daarom bespreken we veel tijdens dit eerste gesprek; van je hobby’s, ervaring tot nu toe, jouw ambities en verwachtingen tot aan de Adwise structuur en cultuur.

Vervolggesprek. Is er een functie-fit?

Hebben we samen vastgesteld dat de Adwise-fit aanwezig is, dan gaan we kijken naar de functie-fit. In dit vervolggesprek wordt dieper ingegaan op de (dagelijkse) werkzaamheden van de openstaande functie en de teamsamenstelling. Om samen te ontdekken of de functie goed bij jou en jouw kwaliteiten past, kan (afhankelijk van de functie) een persoonlijkheidstest of assessment onderdeel zijn van de procedure.

Arbeidsvoorwaarden. Welkom bij Adwise!

Is naast de Adwise-fit óók de functie-fit aanwezig? Dan doen we je een arbeidsvoorwaardelijk voorstel. Ga je akkoord? Dan heten we je welkom bij Adwise. Leuk dat je met ons komt werken!

Meer weten?

Elke kan je alles vertellen.

Heb je een vraag over deze vacature? Wil je meer informatie? Of wil je weten welke andere vacatures we op korte termijn verwachten?

Contact

#1 Fullservice Digital Agency 2021